Gå tilbake til:
Du er her:

Scenekunstfest BARN: Scuba 2019

Hver høst arrangeres Scuba på Barnas kulturhus. Barnas kulturhus ønsker byens barnefamilier velkommen til spennende festivaldager – lørdagene 16. og 23. november. Barnehagene i Bergen tilbys festivalpakke i ukedagene 18.–21. november.

Sted: Barnas kulturhus – Kalmargaten 6.

Festivalpakke (forestilling og verksteder) på Barnas kulturhus: Barnefamilier: kr 50,- pr. pers. Familiebillett (pr. husstand) kr 150,-. Kontant betaling eller Vipps.

Skoleklasser: gratis. Barnehager: kr 50,-.

Kafé (Tilbud til vårt publikum)

Påmelding: 53 03 82 30 (hverd kl 9-15) eller barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Billettsalget lørdager starter kl 12.30. Bestilte billetter må hentes senest kl. 12.45 på forestillingsdagen.

www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus

Klima og miljø er tema for årets festival. Gå ikke glipp av forestillingen «Bjørnis og de røde prikkene» med Fnugg Teater – basert på boken av Sofie Cappelen.

På verkstedene kan barna bli med på jakt etter røde prikker, de kan bli med til isbjørnparadiset på Svalbard og de kan lage sin egen flaskepost. Fra 3 år.

Last ned pdf med hele programmet under bildene til høyre.


Forestilling:
«Bjørnis og de røde prikkene»: I isbjørnparadiset på Svalbard lever isbjørnen Bjørnis det gode liv blant seler, ismåker, nordlys og snøkrystaller. Men, en dag får Bjørnis vondt i magen.

På nattehimmelen danser røde prikker han aldri har sett før. Hvor kommer disse prikkene fra? Er det på grunn av dem Bjørnis har vondt i magen?

Bli med på en reise til det vakre nord, hvor det er så kaldt at selv ordene rimer.

Forestilling om hvordan fauna og dyreliv på Svalbard blir påvirket av forurensing og klimaendringer

Fnugg Teater. Fra 3 år.


Verksteder:

Isbjørnland
Vi drar til Bjørnis sitt paradis på Svalbard. Klarer du å være en ismåke? Hvordan synger en hvalross? Vi bruker kroppen, stemmen og fantasien til å utforske det frosne universet.

Utstillingssalen. Lina Taule Fjørtoft. Fra 3 år.

Flaskepost
På jordens mørke dype hav drev flaskepost hen. Tror du et barn i verden snart vil finne den igjen? Vi fisker opp flaskepost og lager vår egen. Til hvem vet vi ikke.

Visningssalen. Linda Rios. Fra 3 år.

Røde prikker!
Hva er røde prikker egentlig? Bli med på prikkejakt! Vi ser på hva røde prikker kan være og hvordan vi kan hjelpe Bjørnis med å bli kvitt dem.

Malersalen. Haflidi Arnar Haflidason. Fra 3 år.

Stjernestund
En liten hvil under himmelen hvor stjerner og snøfnugg bor. Kanskje får du høre vinden synge en melodi til deg?

Pixelrommet. Uten formidler. Fra 3 år.

Program høsten 2019:

For barnehager:

Mandag 18.11.–torsdag 21.11. kl 10–12.30.

For barnefamilier:
Lørdag 16.11. kl 13–16
Lørdag 23.11. kl 13–16
(Forestilling kl 13. Verksteder fra kl 13.45)

Forestillingen er basert på boken «Bjørnis og de røde prikkene» av: Sofie Cappelen, Kvitøya Forlag. Boka er inspirert av rapporten PCB på Svalbard utgitt av Sysselmannen på Svalbard i 2012. Barneboken er blitt en litterær og billedlig fremstilling av utfordringene og mulighetene denne rapporten løfter frem.


Skuespillere: Lina Taule Fjørtoft og Haflidi Arnar Haflidason
Musikk: Haflidi Arnar Haflidason
Produsent: Lina Taule Fjørtoft
Regikonsulent, dukkemaker og scenografikonsulent: Jan Neal Holden

Fnugg Teater er et teaterkompani bestående av Lina Taule Fjørtoft og Haflidi Arnar Haflidason, begge utdannet ved skuespillerutdanningen ved Nord universitet. Kompaniet jobber med å kombinere vitenskap og teater, og har et spesielt fokus på klima, kjemi og miljø i deres arbeid.