Gå tilbake til:
Du er her:

Sykkel VM i Klosteret barnehage

Sykkelfeberen herjer i Bergen by - så også i vår barnehage på Nordnes. For de aller yngste Bergenserne er det ikke like lett å skulle få med seg alle sykkelløpene i sentrum, så da får vi arrangere våre egne løp i trygge omgivelser i barnehagen.

Barnehagen har de siste dagene blitt pyntet med flagg fra all verdens nasjoner. Vi forbereder oss til vår egen internasjonale konkurranse med mottoet: Alle skal med!

Selv om barnehagen vår ligger sentralt til i forhold til løyper og konkurranser, er det ikke like lett å skulle bevege seg ned i et litt avstengt sentrum disse dagene. Det å heie overlater vi til de litt større barna fra skolene - men med det sagt: Så klart vi skal være med på Sykkelfesten også!

For å kunne delta i et sykkelløp må først syklene sjekkes og fikses på. Vi har hatt sykkelverksted i barnehagen før løpene. Noen har hatt sykler med hjemmefra, andre brukte barnehagens sykler. Løypen gikk med start fra lekeplassen vår, og med målgang i Søndre Munkelivsgaten - en liten sløyfe med for det meste bortover-, og litt nedoverbakke. Klatreetappene får de profesjonelle ta seg av opp Fløyen i dag. Først ut var de aller eldste barna, med en ivrig heiagjeng fra småbarnsavdelingene på siden. Etter at de eldste var i mål, fikk de yngste prøve løypen. Saft ble servert til tørste utøvere etter endt konkurranse.

Her er muligens flere fremtidige syklister rekruttert - det står i alle fall ikke på innsatsen og sykkelgleden.