Gå tilbake til:
Du er her:

Den lille larven aldri mett

"Kjersti! Kjersti! Kom og se!" Hun gikk bort til barna som var samlet inn under noen store vintergrønne trær. "Se! Den danser!" Et lite langt dyr løftet og svaiet den fremste delen av kroppen sin fra side til side. Kunne det være en babyslange på denne årstiden? Tenk om det var en huggorm baby? Kjersti småløp det siste stykket. "Alle må sitte helt stille!"

Furusvermerlarve
Furusvermerlarve

Da Kjersti kom nærmere kunne hun se at det ikke var en liten slange, men hva ialle dager var dette da? En kjempe larve? Hmm... De studerte det fantastiske dyret og puttet det i en insektsboks for å ta det med tilbake til barnehagen. I barnehagen møtte de en pappa som kunne fortelle mer om det vesle dyret. Det var en furusvermerlarve. Pappaen var også så grei at han ga dem en oppskrift på hvordan de skulle få larven til å bli til en sommerfugl.

1. Legg et lag (8-10 cm) med plantejord nederst i akvariumet. Bruk kjøpt steril jord fra hagebutikk.
2. Legg et par steiner med litt størrelse oppi (larvene liker å grave seg ned under steinene.) Vask de gjerne først.
3. Legg et strølag med blader og gress øverst. Bare dryss litt over. Kjør gjerne løvet og gresset gjennom mikrobølgeovnen først, slik at de blir sterile.
4. Legg larven i akvariumet.
5. Dusj med rent vann en gang i uken. Bare slik at miljøet er litt fuktig. Ikke dynk jorda!
6. Sett akvariet mørkt og kjølig og følg med.

Larven har allerede forpuppet seg og i dag har barna på Orion vært med på å lage et litt større hjem til den. Dersom vi er heldige, blir den til en furusvermer om noen måneder.
Oppfølging kommer. Utskriftsvennlig versjon >>


.