Gå tilbake til:
Du er her:

Fyrverkeriforbud vedtatt for den tette trehusbebyggelsen

16. november vedtok bystyret en ny lokal forskrift som innebærer totalforbud mot bruk av fyrverkeri i de tette trehusområdene i Bergen.

Se forskrift om forbudssoner for avfyring av fyrverkeri i de tette trehusområder, Bergen kommune, Hordaland i Lovdata.

Fakta om de tette trehusområdene i Bergen. Nøkkeltall for 2015 (Se kartet):

 1. Salhus: 105 innbyggere
 2. Sandviken (Rosegrenden): 404 innbyggere
 3. Skuteviken/ Ladegården: 2868 innbyggere
 4. Steinkjelleren: 1555 innbyggere
 5. Bryggen: 109 innbyggere
 6. Vågsbunnen: 1092 innbyggere
 7. Marken: 160 innbyggere
 8. Nordnes: 160 innbyggere
 9. Stranden: 789 innbyggere
 10. Nøstet: 1973 innbyggere
 11. Sydnes: 531 innbyggere
 12. Laksevåg: 667 innbyggere

- Det er viktig å ta brannsikkerheten i de tette trehusområdene på alvor. Fyrverkeriforbudet er et av tiltakene som vi har arbeidet med å få på plass for å øke brannsikkerheten i disse områdene, sier brannsjef Johnny Breivik.

Brannsikringsplanen som Bergen brannvesen lanserte 17. februar i år inneholder 34 risikoreduserende tiltak for de tolv tette trehusområdene.

Hva innebærer forbudet?

Forbudet innebærer i praksis at all bruk av fyrverkeri er forbudt innenfor de definerte områdene - alt fra det minste til det største fyrverkeriet. Et totalforbud er både enklere og tryggere å forholde seg til for beboerne, og lettere å følge opp for politiet.

- Selv mindre fyrverkeri kan forårsake stor skade. I enkelte tilfeller er det bare en uheldig gnist som skal til for å forårsake brann, sier brannsjef Johnny Breivik.

Forbudssone rundt den tette trehusbebyggelsen

Det er også etablert forbudssoner rundt de tolv tette trehusområdene i Bergen. Av hensyn til fare for brannspredning er det heller ikke lov til å bruke fyrverkeri i disse områdene. Se Lovdata for detaljerte kart.

- Vi ønsker slett ikke å legge en demper på nyttårsfeiringen for bergenserne, snarere tvert imot. Dette er for å gjøre byen tryggere. Jeg oppfordrer alle til å få med seg det kommunale nyttårsfyrverkeriet som skytes opp ved midnatt ved Tollbodkaien, sier brannsjef Johnny Breivik.