Gå tilbake til:
Du er her:

Fritid og transport

Utendørs brenning

Skal du gjøre opp ild ute må du vise aktsomhet og opptre på en slik måte at brann ikke oppstår. Ta også hensyn til naboer og miljø dersom du skal brenne.

Brenning av hageavfall

Du kan enkelt kvitte deg med hageavfall ved å lage kompost eller levere til gjenvinning. Om du likevel ønsker å brenne hageavfallet ditt, bør du passe på så ikke ulempene blir for store for naboene og for miljøet.

Unngå brann på hytten!

Det er samme krav til brannsikkerhet i hytter som i vanlige boliger, det vil si at hytta skal ha både røykvarsler og brannslokkingsutstyr. Husk å sjekke at batteriet i røykvarsleren virker!

Kjøp røykvarsler til båten

Tidlig varsling av brann er ekstra viktig i en båt. Sørg derfor for å ha fungerende røykvarsler.

Sikkerhet i fritidsbåt på Vågen

Det er viktig at sikkerheten ivaretas når mange fritidsbåter legger til i indre del av Vågen. Alle båtførere må følge fortøyningsplanen for Bergen havn.

Gode råd for bålbrenning

Lurer du på hvilke regler som gjelder for utendørs brenning? Her er gode råd for bålbrenning og annen bruk av ild utendørs.

Brann i tunnel

Hva gjør du dersom du ser flammer eller møter røyk i en tunnel?

Bilbrann

Dersom bilmotoren bryter ut i brann, er det mulig å slokke den hvis du handler raskt og korrekt. Ha derfor alltid et brannslokkeapparat tilgjengelig.

Gassvettreglene

Følg gassvettreglene for trygg bruk av gass.

Brannvesenets tips for branntrygg grilling

Her finner du de viktigste tipsene for trygg bruk av grill.

Brannsikker på camping

Brann på campingplassen kan spre seg raskt. Plasser campingvogna, teltet eller bobilen i god avstand fra naboene. Sjekk at røykvarsleren fungerer der du skal sove.