Gå tilbake til:
Du er her:

Bergen hovedbrannstasjon 10 år

18. juni 2007 ble den nye hovedbrannstasjonen på Nygårdstangen offisielt åpnet. 10 år etter feiret vi det fortsatt flotte signalbygget "Hus i huset", som var tittelen på konseptet fra arkitekt Stein Halvorsen.

Fredag 16. juni ble den røde løperen rullet ut foran inngangen til hovedbranntasjonen og kantinen pyntet med roser i alle farger. Både brannvesenansatte, byrådsleder Harald Schjelderup og kommunaldirektør Robert Rastad feiret 10-årsjubileet med lunsj, taler og flott opptreden fra Bergen kulturskoles storgruppe sang.

Stolt av bygget

- Vi er fortsatt svært godt fornøyd med hovedbrannstasjonen - og er stolt over at kommunen valgte å bygge et slikt signalbygg, uttaler brannsjef Johnny Breivik.

Det var nettopp denne betingelsen bystyret stilte ved endelig vedtak om bygging av ny hovedbrannstasjon - at det skulle være et signalbygg med et urbant uttrykk i både byggestil, form og materialvalg. Arkitektfirmaet Stein Halvorsen AS gikk av med seieren og tegnet det karakteristiske buede bygget i tilnærmet vedlikeholdsfrie materialer som betong, kobber, glass og sibirsk lerk.

Les mer om bygget i den ferske brosjyren "Bergen hovedbrannstasjon - Et signalbygg i bybildet".