Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra brann

I fjor hadde Bergen brannvesen 126 utrykninger som kunne knyttes til bruk av komfyr. En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk.

Kjenner du noen som trenger komfyrvakt?

Eldre er spesielt utsatt for brann og komfyren er den største enkeltårsaken til brann i Norge. Ved å installere komfyrvakt kan du hindre at komfyrbranner oppstår.

Snøfall hindrer fremkommeligheten

Snøen gjør det vanskeligere å komme seg frem i allerede smale gater. Brannbilene trenger minst tre meter, og du kan hjelpe oss ved å parkere slik at vi kan passere bilen din.

Slik fyrer du riktig

Fyrer du riktig, unngår du brann. I tillegg ivaretar du miljøet og sparer penger.

Søk vrakpant på ditt gamle ildsted

Du kan få 5000 kroner i pant for ditt gamle ildsted. Bytt først og søk etterpå.

Slik vil brannvesenet fornye feie- og tilsynstjenestene

Se hvilke endringer den nye feie- og tilsynstjenesten innebærer for deg som innbygger.

Forbudet fra 2021: Disse ildstedene omfattes av forbudet

Fra 2021 blir det forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen. Her er forskjellen på rentbrennende og ikke-rentbrennende ildsteder.

Hjelp brannvesenet frem

Visste du at brannbilen trenger minimum tre meter vei for å komme frem? Dette er viktig å tenke på når du parkerer bilen din i smale bergensgater.

Nedgravde oljetanker

Forurensning fra nedgravde oljetanker er en stor kilde til grunnforurensning. Det finnes totalt om lag 300 000 nedgravde oljetanker i Norge. Fossil oljefyring blir forbudt fra 2020.

Leif Linde er ny brannsjef i Bergen brannvesen

Mandag 11. desember takket konstituert brannsjef Leif Linde ja til å bli brannsjef for Bergen brannvesen.

Stearinlys forårsaker desemberbranner

Lokal statistikk fra desember i fjor viser at bruk av stearinlys utgjør den største brannårsaken i julemåneden. Året sett under ett, er komfyren den hyppigste årsaken til branner og branntilløp.

Bytt batteri i røykvarsleren

Bytt batteri i røykvarsleren din og sjekk at den virker. Test batteriet ved å trykke på testknappen, og sjekk også om røykvarsleren reagerer på røyk.

Slokkeutstyr

Alle boliger og fritidsboliger skal ha egnet slokkeutstyr. Det kan enten være en husbrannslange, pulver- eller et skumapparat. Slokkeutstyret skal monteres lett tilgjengelig og må kontrolleres jevnlig.

Rømningsveier

Ved en brann er det viktig at alle som oppholder seg i boligen raskt kan komme ut.

Meld din brannbekymring på nett

Bergen brannvesen oppfordrer innbyggerne i Bergen å melde fra om bekymring vedrørende brannsikkerhet. For å forenkle innmelding av bekymringer er det laget et nettbasert meldeskjema.