Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Nye meldingslapper fra brannvesenet

Brannvesenet har utarbeidet røde meldingslapper som festes på boss og rot og annet som kan øke risiko for brann eller redusere fremkommelighet for brannbilen i den tette trehusbebyggelsen.

Les mer

Skal du leie ut overnattingssted under sykkel-VM?

Da er det viktig at du også tenker på brannsikkerheten. Enten du skal leie ut husrom, båt eller campingvogn må du sørge for å ha røykvarsler, slokkeutstyr og tilfredsstillende rømningsveier.

Les mer

Sikkerhet i fritidsbåt på Vågen

Det er viktig at sikkerheten ivaretas når mange fritidsbåter legger til i indre del av Vågen. Alle båtførere må følge fortøyningsplanen for Bergen havn.

Les mer

Vær forsiktig med bruk av ild utendørs - og husk bålforbudet!

Vi er inne i en svært tørr og solrik periode, og skogbrannfareindeksen viser stor og økende fare for brann i vegetasjonen. Bergen brannvesen oppfordrer derfor alle til å utvise svært stor forsiktighet ved bruk av ild utendørs.

Les mer

Førstemann til skogbrann - hva gjør du?

De første minuttene av en brann er ofte utslagsgivende for den videre utviklingen av brannen. Derfor er det derfor viktig at man handler raskt og riktig.

Les mer

Gode råd for bålbrenning

Lurer du på hvilke regler som gjelder for utendørs brenning? Her er gode råd for bålbrenning og annen bruk av ild utendørs.

Les mer

Ny feie- og tilsynsordning på høring

Byrådet har fattet vedtak om at forslag til ny feie- og tilsynsordning for Bergen kommune med nye lokale forskrifter sendes på høring med frist 15.6.2017.

Les mer

Kjøp røykvarsler til båten

Tidlig varsling av brann er ekstra viktig i en båt. Sørg derfor for å ha fungerende røykvarsler.

Les mer

Brenning av hageavfall

Du kan enkelt kvitte deg med hageavfall ved å lage kompost eller levere til gjenvinning. Om du likevel ønsker å brenne hageavfallet ditt, bør du passe på så ikke ulempene blir for store for naboene og for miljøet.

Les mer

Branntrygg grilling

Her er brannvesenets tips for trygg bruk av grill.

Les mer

Brann i tunnel

Hva gjør du dersom du ser flammer eller møter røyk i en tunnel?

Les mer

Bilbrann

Dersom bilmotoren bryter ut i brann, er det mulig å slokke den hvis du handler raskt og korrekt. Ha derfor alltid et brannslokkeapparat tilgjengelig.

Les mer

Gassvettreglene

Følg gassvettreglene for trygg bruk av gass.

Les mer

Meld din brannbekymring på nett

Bergen brannvesen oppfordrer innbyggerne i Bergen å melde fra om bekymring vedrørende brannsikkerhet. For å forenkle innmelding av bekymringer er det laget et nettbasert meldeskjema.

Les mer

Brannsikkerhet på hytten

Alle hytter og fritidsboliger skal ha røykvarsler og brannslokkingsutstyr. Husk å sjekke at batteriet i røykvarsleren virker!

Les mer