Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Har barna dine flyttet ut for å studere?

Bergen brannvesen oppfordrer studentforeldre til å passe på at brannsikkerheten tas på alvor der studentene bor.

Brannsikkerhet på camping

Brann på campingplassen kan spre seg raskt. Plasser campingvognen, teltet eller bobilen i god avstand fra naboene. Sjekk også at røykvarsleren fungerer der du skal sove.

Bålbrenning på Sankthans

Det er tillatt å tenne opp sankthansbål så lenge det er i god avstand til bygninger, skogområder, vegetasjon og annet brennbart materiale. Her er Bergen brannvesen sine tips for forsvarlig bålbrenning.

Branntrygg grilling

Her er brannvesenets tips for trygg bruk av grill.

Sikkerhet i fritidsbåt på Vågen

Det er viktig at sikkerheten ivaretas når mange fritidsbåter legger til i indre del av Vågen. Alle båtførere må følge fortøyningsplanen for Bergen havn.

Nå kan du sende direktevideo til brannvesenet

Bergen brannvesen har utviklet et helt eget system som gjør det mulig å strømme video direkte inn til 110-sentralen, via mobiltelefonen.

Husk bålforbudet fra 15. april

Fra 15. april til 15. september er det ikke tillatt å gjøre opp bål ute i naturen.

Bergen brannvesens årsmelding 2018

I årsmeldingen for 2018 kan du blant annet lese om skogbrannsesongen, fregatthavariet, Bjørnis og andre store og små hendelser, prosjekter og satsingsområder fra året som har gått. Du kan også finne statistikk og filmsnutter.

Slik får du en branntrygg påske

I påsken tenner vi gule stearinlys, griller pølser i solveggen og fyrer i peisen om kvelden. For å unngå brann kan det være lurt å følge brannvesenets påsketips.

Gassvettreglene

Følg gassvettreglene for trygg bruk av gass.

Brenning av hageavfall

Våren nærmer seg og når solen titter frem er det mange som vil ut i hagen og rydde. Du kan enkelt kvitte deg med hageavfall ved å lage kompost eller levere til gjenvinning. Om du likevel ønsker å brenne hageavfallet ditt, bør du passe på så ikke ulempene blir for store for naboene og for miljøet.

Råd for å unnngå brann i båt

Tidlig varsling av brann er ekstra viktig i en båt. Sørg derfor for å ha fungerende røykvarsler.

Ofte stilte spørsmål om vrakpant og forbud

Etter de siste dagers medieoppslag om forurensning fra vedovner, vrakpantordning og forbud, har det kommet mange spørsmål fra innbyggerne til Bergen kommune. Her er svar på de oftest stilte spørsmålene.

Markant økning i antall oppdrag for brannvesenet

Bergen brannvesen får stadig mer å gjøre. Tall fra 2018 viser en økning på rundt 10 prosent både i antall nødanrop og oppdrag sammenlignet med året før. Det var likevel ingen som mistet livet i brann i verken Bergen, Samnanger, Osterøy eller Vaksdal kommuner i 2018.

Komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra brann

I fjor hadde Bergen brannvesen 122 utrykninger som kunne knyttes til bruk av komfyr. En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk.