Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Branntrygg grilling

Her er brannvesenets tips for trygg bruk av grill.

Les mer

Flytter barna dine ut for å studere? Pass på brannsikkerheten!

Bergen brannvesen oppfordrer studentforeldre til å passe på at brannsikkerheten tas på alvor der studentene skal bo.

Bruk sjekklisten i saken

Kjøp røykvarsler til båten

Tidlig varsling av brann er ekstra viktig i en båt. Sørg derfor for å ha fungerende røykvarsler.

Les mer

Brannsikker på camping

Brann på campingplassen kan spre seg raskt. Plasser campingvogna, teltet eller bobilen i god avstand fra naboene. Sjekk at røykvarsleren fungerer der du skal sove.

Les mer

Gode råd for bålbrenning

Lurer du på hvilke regler som gjelder for utendørs brenning? Her er gode råd for bålbrenning og annen bruk av ild utendørs.

Les mer

Sikkerhet i fritidsbåt på Vågen

Det er viktig at sikkerheten ivaretas når mange fritidsbåter legger til i indre del av Vågen. Alle båtførere må følge fortøyningsplanen for Bergen havn.

Les mer

Skal du leie ut overnattingssted under sykkel-VM?

Da er det viktig at du også tenker på brannsikkerheten. Enten du skal leie ut husrom, båt eller campingvogn må du sørge for å ha røykvarsler, slokkeutstyr og tilfredsstillende rømningsveier.

Les mer

Gassvettreglene

Følg gassvettreglene for trygg bruk av gass.

Les mer

Brann i tunnel

Hva gjør du dersom du ser flammer eller møter røyk i en tunnel?

Les mer

Bilbrann

Dersom bilmotoren bryter ut i brann, er det mulig å slokke den hvis du handler raskt og korrekt. Ha derfor alltid et brannslokkeapparat tilgjengelig.

Les mer

Brannsikkerhet på hytten

Alle hytter og fritidsboliger skal ha røykvarsler og brannslokkingsutstyr. Husk å sjekke at batteriet i røykvarsleren virker!

Les mer

Meld din brannbekymring på nett

Bergen brannvesen oppfordrer innbyggerne i Bergen å melde fra om bekymring vedrørende brannsikkerhet. For å forenkle innmelding av bekymringer er det laget et nettbasert meldeskjema.

Les mer

Nye meldingslapper fra brannvesenet

Brannvesenet har utarbeidet røde meldingslapper som festes på boss og rot og annet som kan øke risiko for brann eller redusere fremkommelighet for brannbilen i den tette trehusbebyggelsen.

Les mer

Brenning av hageavfall

Du kan enkelt kvitte deg med hageavfall ved å lage kompost eller levere til gjenvinning. Om du likevel ønsker å brenne hageavfallet ditt, bør du passe på så ikke ulempene blir for store for naboene og for miljøet.

Les mer

Bergen hovedbrannstasjon 10 år

18. juni 2007 ble den nye hovedbrannstasjonen på Nygårdstangen offisielt åpnet. 10 år etter feirer vi det fortsatt flotte signalbygget "Hus i huset", som var tittelen på konseptet fra arkitekt Stein Halvorsen.

Les mer