Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Husk bålforbudet fra 15. april

Fra 15. april til 15. september er det ikke tillatt å gjøre opp bål ute i naturen.

Bergen brannvesens årsmelding 2018

I årsmeldingen for 2018 kan du blant annet lese om skogbrannsesongen, fregatthavariet, Bjørnis og andre store og små hendelser, prosjekter og satsingsområder fra året som har gått. Du kan også finne statistikk og filmsnutter.

Slik får du en branntrygg påske

I påsken tenner vi gule stearinlys, griller pølser i solveggen og fyrer i peisen om kvelden. For å unngå brann kan det være lurt å følge brannvesenets påsketips.

Branntrygg grilling

Her er brannvesenets tips for trygg bruk av grill.

Gassvettreglene

Følg gassvettreglene for trygg bruk av gass.

Brenning av hageavfall

Våren nærmer seg og når solen titter frem er det mange som vil ut i hagen og rydde. Du kan enkelt kvitte deg med hageavfall ved å lage kompost eller levere til gjenvinning. Om du likevel ønsker å brenne hageavfallet ditt, bør du passe på så ikke ulempene blir for store for naboene og for miljøet.

Brannsikkerhet i båt

Tidlig varsling av brann er ekstra viktig i en båt. Sørg derfor for å ha fungerende røykvarsler.

Ofte stilte spørsmål om vrakpant og forbud

Etter de siste dagers medieoppslag om forurensning fra vedovner, vrakpantordning og forbud, har det kommet mange spørsmål fra innbyggerne til Bergen kommune. Her er svar på de oftest stilte spørsmålene.

Markant økning i antall oppdrag for brannvesenet

Bergen brannvesen får stadig mer å gjøre. Tall fra 2018 viser en økning på rundt 10 prosent både i antall nødanrop og oppdrag sammenlignet med året før. Det var likevel ingen som mistet livet i brann i verken Bergen, Samnanger, Osterøy eller Vaksdal kommuner i 2018.

Komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra brann

I fjor hadde Bergen brannvesen 122 utrykninger som kunne knyttes til bruk av komfyr. En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk.

Brannvernundervisning for innvandrere

Sammen med Etat for inkludering har Bergen brannvesen laget et nytt undervisningsopplegg for innvandrere. En animasjonsfilm med en elg i hovedrollen skal lære dem om brannsikkerhet i hjemmet.

Hjelp brannvesenet frem

Visste du at brannbilen trenger minimum tre meter vei for å komme frem? Dette er viktig å tenke på når du parkerer bilen din i smale bergensgater.

Kjenner du noen som trenger komfyrvakt?

Eldre er spesielt utsatt for brann og komfyren er den største enkeltårsaken til brann i Norge. Ved å installere komfyrvakt kan du hindre at komfyrbranner oppstår.

Vedfyring på kalde vinterdager

I kaldere vær med stille luft bidrar feil fyring til at luftforurensningen i Bergen blir høyere.