Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Ofte stilte spørsmål om vrakpant og forbud

Etter de siste dagers medieoppslag om forurensning fra vedovner, vrakpantordning og forbud, har det kommet mange spørsmål fra innbyggerne til Bergen kommune. Her er svar på de oftest stilte spørsmålene.

Slik fyrer du riktig

Fyrer du riktig, unngår du brann. I tillegg ivaretar du miljøet og sparer penger.

Forbudet fra 2021: Disse ildstedene omfattes av forbudet

Fra 2021 blir det forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen. Her er forskjellen på rentbrennende og ikke-rentbrennende ildsteder.

Ta kjøkkenpraten for bedre brannsikkerhet

Eldre mennesker har større risiko for å omkomme i brann. Ta den viktige kjøkkenpraten; en prat om hvilke brannfeller som finnes i hjemmet, og hva man skal gjøre hvis uhellet er ute.

Velkommen til Åpen brannstasjon lørdag

Lørdag 21. september inviterer Bergen brannvesen til Åpen brannstasjon fra klokken 11.00 til 14.00.

Ikke nytt aspirantopptak i 2019

Det er ikke behov for å gjennomføre et større opptak av aspiranter i Bergen brannvesen i år. Mannskapssituasjonen overvåkes kontinuerlig og alle stillinger i beredskapsavdelingen er for øyeblikket besatt.

Har barna dine flyttet ut for å studere?

Bergen brannvesen oppfordrer studentforeldre til å passe på at brannsikkerheten tas på alvor der studentene bor.

Husk bålforbudet fra 15. april

Fra 15. april til 15. september er det ikke tillatt å gjøre opp bål ute i naturen.

Branntrygg grilling

Her er brannvesenets tips for trygg bruk av grill.

Sikkerhet i fritidsbåt på Vågen

Det er viktig at sikkerheten ivaretas når mange fritidsbåter legger til i indre del av Vågen. Alle båtførere må følge fortøyningsplanen for Bergen havn.

Nå kan du sende direktevideo til brannvesenet

Bergen brannvesen har utviklet et helt eget system som gjør det mulig å strømme video direkte inn til 110-sentralen, via mobiltelefonen.

Brannvernundervisning for innvandrere

Sammen med Etat for inkludering har Bergen brannvesen laget et nytt undervisningsopplegg for innvandrere. En animasjonsfilm med en elg i hovedrollen skal lære dem om brannsikkerhet i hjemmet.

Bergen brannvesens årsmelding 2018

I årsmeldingen for 2018 kan du blant annet lese om skogbrannsesongen, fregatthavariet, Bjørnis og andre store og små hendelser, prosjekter og satsingsområder fra året som har gått. Du kan også finne statistikk og filmsnutter.

Brannsikkerhet på camping

Brann på campingplassen kan spre seg raskt. Plasser campingvognen, teltet eller bobilen i god avstand fra naboene. Sjekk også at røykvarsleren fungerer der du skal sove.