Gå tilbake til:
Du er her:

Brannvesenet opphever totalforbudet

Regnet har kommet og brannfaren er kraftig redusert. Fra og med fredag 15. juni opphever brannsjefen i Bergen totalforbudet mot bruk av åpen ild ute i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal.

Dette betyr også at man kan grille i egen private hage eller på verandaen uten å bryte aktsomhetsregelen.

- Vi har gjennom denne uvanlig tørre perioden unngått større gress-, lyng- og skogbranner, og det kan vi takke innbyggerne i bergensregionen for! De har lyttet til våre råd og fulgt våre anbefalinger, selv om ikke alle har vært enig, sier brannsjef Leif Linde.

Skogbrannfaren endelig over

YR melder på Twitter: «Torsdag blir det vått i Sør-Norge. Det vil fortsatt være lokalt meget stor skogbrannfare i Trøndelag, Møre og Romsdal og Østafjells. På Vestlandet sør for Stad kommer det mest nedbør, her vil skogbrannfaren være over i løpet av dagen.»

Tørkeperioden i Sør-Norge har frem til nå vart så lenge at brannfaren har vært ekstremt stor. Når skogbrannfareindeksen er over 70 er det "Meget stor fare" for at det oppstår branner utendørs. I bergensregionen har den vært oppe i det dobbelte.

- En slik tørkeperiode er ikke noe vi er vant til. Vi håper nå at brannfaren vil holde seg på et stabilt lavt nivå videre, sier Linde.

Nå gjelder det ordinære bålforbudet

Brannvesenet minner om at det i perioden 15. april til 15. september generelt ikke er lov å gjøre opp bål ute i naturen. Du kan grille eller brenne hageavfall i din egen hage eller grille på egnete steder i for eksempel parkområder eller i strandkanten. Det finnes også kommunalt tilrettelagte grill- og bålplasser, som kan benyttes hele året. Det er tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann. All bålbrenning utføres på eget ansvar.