Gå tilbake til:
Du er her:

Brannvesenet advarer mot pizzabranner

Ved å ta med brent pizza til studiestedene under studiestart, vil brannvesenet minne byens 30 000 studenter om brannfaren ved uvettig komfyrbruk.

Komfyren er en vanlig brannkilde hos studentene. Brannvesenet ber studentene om å være våkne - og ikke minst edru - når de lager mat på komfyren.

– Mange studenter kommer hjem fra byen, setter på en pizza og glemmer den i ovnen. Dette kan i verste fall utvikle seg til en brann. Kjøp deg heller mat på veien hjem, er rådet fra informasjonsleder Trine Sivertsen Sommerlade i Bergen brannvesen.

En nasjonal informasjonskampanje ved semesterstart skal få studentene til å tenke på brannsikkerhet. Kampanjen er i samarbeid med Norsk brannvernforening og Tryg forsikring. I Bergen er brannvesenet til stede ved studiestart på alle de store utdanningsstedene, og deler ut røykvarslerbatterier og informasjonsbrosjyrer. Blant annet vil du møte brannvesenet på studenttorget på Studentsenteret 14. august, på Høgskolen på Vestlandet 22. august. Det vil også bli holdt flere foredrag om brannsikkerhet for tusenvis av nye studenter.

Halvparten av boligbranner skyldes komfyrbruk

En gang i uken rykker brannvesenet ut til en studentbolig som følge av matlaging. Men det er ikke bare studentene som er uoppmerksomme ved komfyrbruk. I 2017 startet 60 prosent av alle branner og branntilløp på komfyren.

Røykvarsler, slokkeutstyr og rømningsvei

Brannvesenet råder alle studenter til å sjekke at de har en røykvarsler som fungerer. De må også sjekke at de har slokkeutstyr som virker og vite hvordan de skal bruke det. Det er viktig å holde rømningsveiene ryddige, og ikke bruke rømningsveiene som lagerplass for flyttekasser, boss eller sykler.

Ta kontakt med brannvesenet dersom du er bekymret for brannsikkerheten enten på telefon eller via skjema.