Gå tilbake til:
Du er her:

Ny nettside for vestbrannregion.no lansert

Den nye nettsiden for Vest brann- og redningsregion skal gi aktuell og nyttig informasjon til både innbyggerne og de lokale brannvesen i regionen.

vestbrannregion.no skal innbyggerne finne informasjon om brannvern og få tips om hvordan de holder seg trygge i hverdagen. Det vil også være saker av allmenn interesse innen brann- og redningsområdet. Informasjon om lokale brann- og redningstjenester vil fremdeles stå på nettsidene til de enkelte kommunene.

Gode verktøy og oppdatert informasjon

Brannvesenene i regionen skal få informasjon om ulike fagområder, samt praktisk informasjon om hvordan man kan utnytte felles ressurser i brannsamarbeidet. Nettsiden skal også gi gode verktøy for lokalt informasjonsarbeid, samt inneholde overordnet og oppdatert informasjon om brannsamarbeidet Vest brann- og redningsregion.

Sidene for brannvesenet er reservert brannvesen som er medlemmer i brannsamarbeidet og er derfor passordbeskyttet.

Hva er Vest brann- og redningsregion?

Vest brann- og redningsregion (VBR) er et langsiktig faglig samarbeid mellom selvstendige brannvesen i 16 kommuner i bergensregionen. Disse kommunene er Askøy, Bergen, Fjell, Fusa, Jondal, Kvam, Kvinnherad, Odda, Os, Osterøy, Samnanger, Sund, Tysnes, Ullensvang, Vaksdal og Øygarden. Over 80 prosent av befolkningen i bergensregionen bor i disse kommunene.

Hovedhensikten med samarbeidet er å skape en tryggere hverdag for innbyggerne gjennom et formelt og strukturert nettverk for deling av kunnskap og erfaring.

Bergen brannvesen er administrasjonsbrannvesen for brannsamarbeidet, som ble formelt etablert 27. april 2018.