Gå tilbake til:
Du er her:

Sjekk brannsikkerheten hjemme hos deg selv

I desember setter den nasjonale "Aksjon boligbrann" søkelyset på brannsikkerhet i førjuls- og juletiden. Sjekk hvordan det står til med brannsikkerheten hjemme hos deg selv ved hjelp av brannvesenets skjema.

«Aksjon boligbrann» foregår 3. – 5. desember. Brannvesen går da på hjemmebesøk til innbyggerne og foretar en enkel sjekk av røykvarsler, slokkeutstyr og rømningsveier. Cirka 40 000 husstander over hele landet får besøk av lokale brannvesen/feiervesen og eltilsyn. I Bergen vil brannvesenet i år besøke utvalgte boligblokker i ulike bydeler.

- Brannvesenet gjør under hjemmebesøkene en enkel kontroll av brannsikkerheten, med veiledning og informasjon. For beboerne er sjekken frivillig og kontrollørene vil legitimere seg når de ringer på, sier informasjonsleder i Bergen brannvesen, Trine Sivertsen Sommerlade.

Får du ikke besøk av brannvesenet kan du selv gjøre en kontroll av brannsikkerheten hjemme ved hjelp av dette egenkontrollskjemaet.

Sjekk røykvarsleren

1.desember er Røykvarslerdagen og brannvesenet oppfordrer alle til å bytte batteri i røykvarsleren og sjekke at den virker. Hjelp gjerne også eldre slektninger eller naboer med å bytte batteri denne dagen.

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket. Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid.

Røykvarslerdagen og Aksjon boligbrann er et samarbeid mellom brann- og feiervesenet, Det lokale eltilsyn, Norsk brannvernforening, Gjensidige og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

røykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.