Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Månedens dokument februar 2018

Håkonshallen

Bergen Byarkiv presenterer hver måned et dokument fra våre arkiver. I 2018 vil vi hente frem arkitekttegninger som viser byggverk det aldri ble noe av. Tegningene har tidligere blitt publisert i vår publikasjon Byggverk i Bergen.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Jochum de Lange – strileopprører og bergenser

Tirsdag 13. februar kommer Bjørn-Arvid Bagge fra Universitetsbiblioteket i Bergen for å fortelle historien om Jochum de Lange.

Jubilanter på Bergen Byarkiv

I år har Bergen Byarkiv flere ansatte som kan feire sin lange tjenestetid i Bergen kommune. I går ble seks av dem markert med felles lunsj.

Snørekord

For hundre år siden satte Bergen snørekord, og den står fortsatt! Lørdag 19. januar 1918 ble det målt 75 cm snø på Fredriksberg, der de offisielle målingene den gang ble foretatt.

Vågsbunnen på 1950-tallet

I en mappe i reguleringsvesenets arkiv, om regulering av Marken, finnes en liten bunke med fotografier fra Kong Oscars gate, Øvregaten og Vågsbunnen. Bildene er trolig tatt tidlig på 1950-tallet.

Månedens dokument januar 2018

Høyhus i Marken

Bergen Byarkiv presenterer hver måned et dokument fra våre arkiver. I 2018 vil vi hente frem arkitekttegninger som viser byggverk det aldri ble noe av. Tegningene har tidligere blitt publisert i vår publikasjon Byggverk i Bergen.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Bergen Legevakt 1917–2017

I 2017 var det 100 år siden Bergen Legevakt tok imot sin første pasient, en svensk matros, i august 1917. I dag har nok mange av oss et forhold til byens legevakt. På vårens første tirsdagskveld, 9. januar, vil Knut Steen fortelle legevaktens historie.

ArkiVest 30 år!

I dag, 15. desember 2017, kan vi gratulere våre kollegaer i ArkiVest med dagen! For akkurat 30 år siden, 15.12.1987, ble nemlig Lokalhistorisk Arkiv i Bergen stiftet. I høst skiftet stiftelsen navn til ArkiVest.

God Jul fra Bergen Byarkiv

Med dette fotoet fra Gågaten i Bergen, ønsker Bergen Byarkiv alle gode venner og støttespillere en riktig god jul! Vi takker for året som er gått, og ønsker både kjente og ukjente velkommen til byarkivet i 2018. Arkivet etter Morgenavisen A-0863. Fotograf ukjent.

Biblioteket - 100 år i Strømgaten

Den 7. desember 1917 ble Bergen offentlige biblioteks nye bygning i Strømgaten offisielt innviet. Til stede var en rekke inviterte gjester, både bidragsytere, bystyremedlemmer og «kommunale autoriteter», som det het i årsberetningen fra biblioteket.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Hjørnehuset i Skostredet

Byarkivet ønsker velkommen til årets siste tirsdagskveld, tirsdag 12. desember, med foredrag om «Frimerkehuset» i Skostredet.

Månedens dokument desember 2017

Landås kirke

Bergen Byarkiv presenterer hver måned et dokument fra våre arkiver. I 2017 vil vi hente frem arkitekttegninger som viser byggverk det aldri ble noe av. Tegningene har tidligere blitt publisert i vår publikasjon Byggverk i Bergen.