Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Foredraget på tirsdagskvelden 14. april er avlyst

For å forebygge smitte av koronaviruset er foredraget som skulle holdes 14. april avlyst.

Endringer på byarkivets nettside

Bergen kommune er i ferd med å legge om sine nettsider, noe som også får konsekvenser for byarkivets nettside. Etter hvert vil vi ha en side med generell informasjon og en temaside med formidling, “Byarkivet forteller”.

Informasjon om kveldens foredrag

Kveldens foredrag går som vanlig, men på grunn av koronaviruset vil vi innføre enkelte restriksjoner for å redusere risikoen for smitte.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

KODEs hus i Bergen sentrum

På vår tirsdagskveld 10. mars kan du høre førstekonservator ved KODE, Trond Indahl, fortelle om KODEs bygninger i Bergen sentrum.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Dei eldste skriftlege kjeldene til Bergens historie

Tysdag 11. februar vil førstearkivar i Arkivverket, Jo Rune Ugulen Kristiansen fortelje om en del av dei eldste kjeldene til Bergens historie.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Bergens fødselsdag, gratulerer med de 1000 år!

Vi ønsker velkommen til årets første tirsdagskveld 14. januar! I år er tirsdagskveldene viet Bergens 950-årsjubileum, og i første foredrag går vi derfor 950, eller kanskje 1000 år, tilbake i tid.

God jul!

Med denne flotte tegningen fra arkivet etter Gutteklubben Ørn, tegnet av Fred W. Iversen i desember 1916, ønsker Bergen byarkiv alle gode venner og støttespillere en riktig god jul! Vi takker for året som er gått, og ønsker både kjente og ukjente velkommen til byarkivet i 2020!

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Haukeland sykehus – en bergensk hjørnesten

På årets siste tirsdagskveld 10. desember vil Morten Hammerborg fortelle om Haukeland sykehus’ historie og utvikling.

Stort oppmøte på arkivdagen 2019

På arkivdagen 2019 tyvstartet Bergen byarkiv Bergen bys 950-års jubileum med film, foredrag og underholdningsinnslag.

Arkivdagen 2019

Lørdag 9. november kl. 1200 tyvstarter vi Bergen bys 950-års jubileum med arkivdagen 2019! Det blir foredrag om Bergen i middelalderen med professor i rettshistorie Jørn Øyrehagen Sunde og historiker og tidligere byråd Anna Elisa Tryti. Vi viser også en filmatisert rekonstruksjon av Bergen på 1300-tallet.

Markering av tre pensjonister

Mandag 30. september hadde Marit Haugland, Knut Geelmuyden og Marit Andersen sin siste dag på Bergen byarkiv. 27. september ble det markert at de tre går inn i pensjonistenes rekker.