Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Haukeland sykehus – en bergensk hjørnesten

På årets siste tirsdagskveld 10. desember vil Morten Hammerborg fortelle om Haukeland sykehus’ historie og utvikling.

Juletrær fra Bergen til Newcastle i 70 år! Les historien om den første julegranen i 1949.

Hvert år sender Bergen kommune et stort juletre til Newcastle som takk for hjelpen under 2. verdenskrig, og som tegn på vennskap mellom to byer som i århundrer har vært knyttet sammen gjennom sjøfart og handel. Det var Oslo som innledet tradisjonen med å sende et juletre til London i 1947. Året etter, i 1948, fremmet Bergens Arbeiderblad ideen om at Bergen burde sende juletre til Newcastle. BA fikk ideen etter at den britiske avisen «News Chronicle» i en artikkel stilte spørsmålet: «Hvorfor kan ikke også andre britiske byer få juletrær?».

Månedens dokument desember 2019

Observatorium på Nordnes

Bergen Byarkiv presenterer hver måned et dokument fra våre arkiver. I 2019 vil vi hente frem dokumenter som viser byggverk reist av Bergen kommune. Dokumentene har tidligere blitt publisert i vår publikasjon Byggverk i Bergen.

Stort oppmøte på arkivdagen 2019

På arkivdagen 2019 tyvstartet Bergen byarkiv Bergen bys 950-års jubileum med film, foredrag og underholdningsinnslag.

Månedens dokument november 2019

Krohnsminde idrettsplass

Bergen Byarkiv presenterer hver måned et dokument fra våre arkiver. I 2019 vil vi hente frem dokumenter som viser byggverk reist av Bergen kommune. Dokumentene har tidligere blitt publisert i vår publikasjon Byggverk i Bergen.

Arkivdagen 2019

Lørdag 9. november kl. 1200 tyvstarter vi Bergen bys 950-års jubileum med arkivdagen 2019! Det blir foredrag om Bergen i middelalderen med professor i rettshistorie Jørn Øyrehagen Sunde og historiker og tidligere byråd Anna Elisa Tryti. Vi viser også en filmatisert rekonstruksjon av Bergen på 1300-tallet.

Markering av tre pensjonister

Mandag 30. september hadde Marit Haugland, Knut Geelmuyden og Marit Andersen sin siste dag på Bergen byarkiv. 27. september ble det markert at de tre går inn i pensjonistenes rekker.

Månedens dokument oktober 2019

Danoanlegget

Bergen Byarkiv presenterer hver måned et dokument fra våre arkiver. I 2019 vil vi hente frem arkitekttegninger som viser byggverk reist av Bergen kommune. Tegningene har tidligere blitt publisert i vår publikasjon Byggverk i Bergen.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Motstrøms i hundre år – avisen Dagen jubilerer

På vår tirsdagskveld 8. oktober få vi høre historien om avisen Dagen, fortalt av forfatter og tidligere journalist i NRK og Dagbladet Dag Kullerud.

Glimt fra magasinet hos Bergen byarkiv

Langt innover i fjellet, under Fjellveien, ligger tusenvis av hyllemeter med Bergens historie. Her finnes skatter og rariteter, små og store arkiver, reoler og magasiner.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Ballettbyen Bergen. 100 år blant trenings- og tåspissko

På høstens første tirsdagskveld får vi høre historien om ballettbyen Bergen de siste hundre år. Foredragsholder er forfatter, skuespiller og teaterinstruktør Annicke Gill Haukås.