Gå tilbake til:
Du er her:

Nyhetsbrev nr. 7 – 2019

TIRSDAGSKVELD 10. septemberBallettbyen Bergen - 100 år blant trenings- og tåspissko

På høstens første tirsdagskveld får vi høre historien om ballettbyen Bergen de siste hundre år. Foredragsholder er forfatter, skuespiller og teaterinstruktør Annicke Gill Haukås. Haukås har skrevet bok om Bergens balletthistorie, og bl.a. brukt arkivmateriale fra byarkivet i arbeidet. Hun forteller om små og store ballerinaer og noen få menn - alle med bakgrunn fra de bergenske ballettskolene. Noen tok steget opp til Den Nationale Scene mens andre danset videre på internasjonale scener i London og Paris. Foredraget starter kl. 19 og finner sted på byarkivets lesesal i Kalfarveien 82. Velkommen!

 

Valgstyret

På mandag er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Visste du at byarkivet oppbevarer arkivet etter valgstyret? Valgstyret har ansvar for gjennomføringen av valget i kommunen. I tillegg til arkivet etter valgstyret i Bergen, har vi også arkivene etter valgstyrene for Årstad, Fana, Haus/Arna, Åsane og Laksevåg. Arkivene inneholder møtebøker, valgmanntall, forfallsanmeldelser m.m. og er fritt tilgjengelig etter bestilling på vår lesesal.

 

Bli kjent med byarkivets magasiner

I de gamle fjellhallene til Hansa bryggerier ligger tusenvis av hyllemeter med Bergens historie. Her finnes skatter og rariteter, små og store arkiver, reoler og magasiner. I sommer laget vi en egen serie på Facebook der vi fortalte om stort og smått fra magasinene våre. Nå har vi samlet alle innleggene i en liten utstilling på nettsiden vår. Se «Glimt fra magasinet»!

 

Repslager  Campbell Andersen

Fredag 6. september kl. 12 avdukes en bauta over Christian Campbell Andersen på Nordnes, like ved inngangen til den nye lekeplassen ved toppen av Nordnesbakken. Campbell Andersen var repslager på Nordnes, men han var også med å starte Solheim Traadfabrik. På byarkivet finnes noe arkivmateriale etter firmaet, og på Årstadsiden kan du blant annet lese om Christian Campbell Andersen, Campbell Andersens Enke AS og Solheim Traadfabrik AS.

 

Ny seksjonssjef med ansvar for byarkivet

1.juni tiltrådte Bjarne Aagaard som seksjonssjef for HR og digitalisering/administrasjonssjef ved Byrådsavdeling for klima, kultur og næring. Aagaard har vært ansatt i byrådsavdelingen siden 2013. Han skal bl.a. arbeide med organisasjonsutvikling og kvalitetsarbeid i enhetene, og har også overordnet ansvar for Bergen byarkiv. Vi ønsker ham velkommen i ny stilling!


 Finn frem til byarkivet

Du kan nå oss både til fots, med bil og med buss fra sentrum.
Les mer her!

 


Åpningstider 

Lesesalen er åpen mandag, tirsdag og torsdag kl. 09.00-15.00.
Telefonen besvares alle hverdager 09.00-15.00.Illustrasjoner:
Heading: Fotograf: Ingfrid Bækken ● Hovedramme: Ernas soloaften. Erna Pettersen på DNS, 22. mai 1946. Privat foto. – Utstillingen "Glimt fra arkivet" – Foto: Joh. von der Fehr, BBA-5184 - Goto: Gerd Nilsen  ● Sideramme: Arkivet etter arkitektene Arnesen og Darre Kaarbø – Foto: Gjertrud Beate Eidsheim – Foto: Ingfrid Bækken. 

 

Edit