Gå tilbake til:
Du er her:

Arrangementer

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Motstrøms i hundre år – avisen Dagen jubilerer

På vår tirsdagskveld 8. oktober få vi høre historien om avisen Dagen, fortalt av forfatter og tidligere journalist i NRK og Dagbladet Dag Kullerud.

Tirsdagskvelder 2019

Programmet for neste års tirsdagskvelder er klart! Haukeland sykehus, byvaktmesteren, Bergens Ligbrændingsforening, ballett og Knud Knudsens landskapsbilder. Dette er noe av det du kan høre om i 2019. Legg til avisen Dagens hundreårsjubileum, Universitetets bygninger og produksjonsrådet – variert både i tid og tema. Vi gleder oss til nye foredrag og håper mange finner veien til byarkivets tirsdagskvelder i året som kommer!

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Ballettbyen Bergen. 100 år blant trenings- og tåspissko

På høstens første tirsdagskveld får vi høre historien om ballettbyen Bergen de siste hundre år. Foredragsholder er forfatter, skuespiller og teaterinstruktør Annicke Gill Haukås.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

1919 – det eigentlege året for innføringa av allmenn røysterett

På vår siste tirsdagskveld i vår, 4. juni, markerar vi 100 år med røysterett for alle!

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Byvaktmesteren - sjefen over vekterkorpset

På vår tirsdagskveld 7. mai kan du høre historiker Hans Sindre Rein fortelle om byvaktmesterens funksjon.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Bergens Ligbrændingsforening – en suksesshistorie

På vår tirsdagskveld 9. april får du høre historien om Bergens Ligbrændingsforening - en fortelling om foreningsliv, personlige nettverk og kremasjonskamp i Bergen fra ca. 1890 til 1922.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Knud Knudsen: Veien, reisen og landskapet

Tirsdag 12. mars ønsker vi velkommen til foredraget «Knud Knudsen: Veien, reisen og landskapet» med kunsthistoriker Torild Gjesvik.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Byuniversitetet i Bergen – freda og i full vigør

På tirsdagskvelden vår 12. februar vil Åse Tveitnes og Eva Røyrane frå Universitetet si eigedomsavdeling halde føredrag om historie, vern og bruk av landets einaste byuniversitet.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Samarbeid eller motstand?

Tirsdag 8. januar vil historiker Pål Kristian Heum Økland fortelle om den lokale administrasjonen de første månedene etter 9. april 1940. De valgene Bergens administrasjon sto overfor etter okkupasjonen var ikke enkle. Ønsket om å holde produksjonslivet og arbeidsplassene i gang overskygget det faktum at dette innebar direkte kontakt med tyske myndigheter.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Stadskonduktørens skjebne – Høegh og generalkartet for Bergen

Tirsdag 11. desember vil Christopher Harris fortelle historien om Ole Petter Riis Høegh. Høegh var byens første stadskonduktør, og led en tragisk skjebne som følge av arbeidet sitt.

Arkivdagen 2018 - Eg ❤ Nordnes!

Lørdag 10. november kl. 11 inviterer Bergen byarkiv, Statsarkivet i Bergen og Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen til Arkivdagen 2018: Eg ❤ Nordnes!

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Norsk oljehistorie i arkivene

Tirsdag 9. oktober får vi besøk fra Norsk olje- og gassarkiv i Stavanger, når Eivind Skarung kommer for å fortelle om norsk oljehistorie i arkivene.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Til hor, vold og mistrivsel skiller oss ad!

Tirsdag 11. september ønsker vi velkommen til høstens første tirsdagskveld med foredraget «Til hor, vold og mistrivsel skiller oss ad!».

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

De første norske aksjeselskapene

På vårens siste tirsdagskveld 8. mai vil Charlotte Østergaard, professor ved Institutt for finans ved BI, fortelle om fremveksten av de første norske aksjeselskapene - blant dem Bergen Mekaniske Verksted og Hansa Bryggeri.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Radiofenomenet Kallemann og Amandus

På vår neste tirsdagskveld 10. april kan du mimre om - eller bli kjent med - den populære barnetimen om de to bergenske guttene Kallemann og Amandus, skapt av Sverre Erichsen.