Gå tilbake til:
Du er her:

Arrangementer

Tirsdagskvelder 2018

Program for tirsdagskveldene i 2018 er klart, og vi ønsker velkommen til nye foredrag på byarkivet. Oljehistorie, Kallemann og Amandus eller strileopprøreren Jochum de Lange? Eller kanskje vil du bli bedre kjent med Bergens Barneasyl eller legevaktens historie? Ta turen til byarkivet for å bli bedre kjent med byens historie! Foredragene finner sted på vår lesesal i 2. etasje i Kalfarveien 82. De starter kl. 19, og varer ca. 45 minutter. Arrangementene er gratis og åpne for alle. Velkommen!

Arkivdagen 2018 - Eg ❤ Nordnes!

Lørdag 10. november kl. 11 inviterer Bergen byarkiv, Statsarkivet i Bergen og Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen til Arkivdagen 2018: Eg ❤ Nordnes!

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Norsk oljehistorie i arkivene

Tirsdag 9. oktober får vi besøk fra Norsk olje- og gassarkiv i Stavanger, når Eivind Skarung kommer for å fortelle om norsk oljehistorie i arkivene.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Til hor, vold og mistrivsel skiller oss ad!

Tirsdag 11. september ønsker vi velkommen til høstens første tirsdagskveld med foredraget «Til hor, vold og mistrivsel skiller oss ad!».

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

De første norske aksjeselskapene

På vårens siste tirsdagskveld 8. mai vil Charlotte Østergaard, professor ved Institutt for finans ved BI, fortelle om fremveksten av de første norske aksjeselskapene - blant dem Bergen Mekaniske Verksted og Hansa Bryggeri.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Radiofenomenet Kallemann og Amandus

På vår neste tirsdagskveld 10. april kan du mimre om - eller bli kjent med - den populære barnetimen om de to bergenske guttene Kallemann og Amandus, skapt av Sverre Erichsen.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Bergens Barneasyl – i hjertet av Bergen

Bergens Barneasyl på Asylplass er et kjent bygg i bybildet. På vår tirsdagskveld i neste uke, 13. mars, vil Bente Borgen fortelle om husets lange historie.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Jochum de Lange – strileopprører og bergenser

Tirsdag 13. februar kommer Bjørn-Arvid Bagge fra Universitetsbiblioteket i Bergen for å fortelle historien om Jochum de Lange.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Bergen Legevakt 1917–2017

I 2017 var det 100 år siden Bergen Legevakt tok imot sin første pasient, en svensk matros, i august 1917. I dag har nok mange av oss et forhold til byens legevakt. På vårens første tirsdagskveld, 9. januar, vil Knut Steen fortelle legevaktens historie.

Tirsdagskvelder 2017

Trolldom, Zander Kaaes stiftelses historie eller klassebilder? Eller hva med et foredrag om emigrantskipet De Zee Plough og dets dramatiske skjebne for 200 år siden? Programmet for våre tirsdagskvelder i 2017 er klart, og vi kan by på varierte fortellinger fra Bergens historie. Foredragene finner sted på byarkivets lesesal i Kalfarveien 82, kl. 19. Velkommen!

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Hjørnehuset i Skostredet

Byarkivet ønsker velkommen til årets siste tirsdagskveld, tirsdag 12. desember, med foredrag om «Frimerkehuset» i Skostredet.

Arkivdagen 2017: ArkiVest 30 år

Lørdag 11. november kl. 12 ønsker Bergen Byarkiv og ArkiVest (tidligere Stiftelsen Lokalhistorisk Arkiv i Bergen) velkommen til Arkivdagen 2017. I år feirer vi at vår samarbeidspartner ArkiVest er 30 år og setter fokus på privatarkiver. ArkiVest er en stiftelse som hjelper bedrifter, organisasjoner og privatpersoner i Bergen med å oppbevare og formidle sine historiske arkiver. Vi byr på foredrag, omvisninger, åpning av jubileumsutstilling - og dessuten kaffe og kake!

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Magiske førestillingar og trolldomsforordninga av 1617

Tirsdag 3. oktober vil vi markere at det i år er 400 år sidan trolldomsforordninga av 1617 "Om Troldfolk oc deres Medvidere", med et foredrag av Jørn Øyrehagen Sunde.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Kvinnearbeid i jordbruks- og industribygda Arna 1870-1930

På vårens siste tirsdagskveld, 9. mai, vil historiker Ingeborg Fløystad fortelle om kvinnearbeid i Arna på slutten av 1800- og tidlig på 1900-tallet.

TIRSDAGSKVELD PÅ BERGEN BYARKIV

Skoltegrunnsutstikkeren 100 år

Tirsdag 4. april vil historiker Anders Haaland, forfatter av verket «Bergen havn gjennom 900 år», fortelle om Skoltegrunnskaiens historie.