Gå tilbake til:
Du er her:

SIGVALD FERSUM ÅRETS MUSIKER 2015-2016

128 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var 23. - 24. januar samlet i Oslo til den nasjonale finalen av Ungdommens musikkmesterskap 2015 Tidligere elev i Bergen kulturskole-slagverker Sigvald Fersum (18) ble kåret til Årets musiker!

For sin flotte prestasjon i superfinalen ble Sigvald belønnet med 50.000 kroner, i tillegg  kapret han publikumsprisen på 15.00 kroner samt et lite dryss av spilleoppdrag og andre premier. 

 - Dette var ekstremt gøy, sier Sigvald, og legger til:  -  Jeg hadde håpet å gjøre det bra, og satset på en førstepris.Men dette ble et helt utrolig bra resultat. Jeg synes ikke jeg spilte så bra i semifinalen, men i finalen og superfinalen gikk det mye bedre, på nytt instrument.

Sigvald Fersum begynte sin musikalske utdannelse i korpsbevegelsen samt ved Bergen kulturskole, der han sluttet for tre år siden. I dag er han musikkelev ved Langhaugen videregående i Bergen. Han har spilt i Hellen skoles musikkorps siden 2005 og i Dragefjellets musikkorps siden 2012. Sigvald spiller også i Ung symfoni.

Neste stopp kan være Norges musikkhøgskole i Oslo eller Griegakademiet i Bergen. 

På sikt sikter Sigvald seg inn på arbeid som orkestermusiker.

Kulturskolen gratulerer  !