Gå tilbake til:
Du er her:

De unges Nøtteknekker 2018

Den tradisjonsrike juleballetten Nøtteknekkeren i Oseana kunst & kultursenter

De unges Nøtteknekker

Tradisjon tro ble juleballetten Nøtteknekkeren satt opp med elever fra dans fordypning, klassisk ballett ved Bergen kulturskole. Handlingen er  bygget  på  E.T.A. Hoffmanns eventyr «Nøtteknekkeren og musekongen».Det skal være juleselskap hos diplomat-familien Stahlbaum. Blant gjestene er familier fra andre land og den mystiske onkel Drosselmeyer. Clara er verken barn eller voksen, og føler seg utenfor i det store selskapet. Hun bryr seg ikke stort om alle lekene, gavene eller godteriene, men så gir Drosselmeyer henne en fascinerende nøtteknekkerdukke. I løpet av festen sovner Clara, og magiske ting begynner å skje.

Forestillingen er det eneste lokalproduserte balletten i Bergen og er blitt en fast førjulstradisjon for mange barnefamilier. Balletten er sett av over 50.000 publikummere siden den første gang ble produsert i 2005. I 2016 fikk balletten en «make over» i form av ny digital scenografi; en digital eventyrverden. Nå veksler forestillingen mellom Grieghallen, i samarbeid med Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, og en versjon uten orkester i Oseana kunst & kultursenter. 

I tillegg til dansere fra Bergen kulturskole, medvirket dansere fra Hildemors danseskole, Kunsthøgskolen i Oslo, Den Norske ballettskole, Den kungliga Svenska balettskolan i Stockholm. Regi er ved Marcello Raciti 

18. og 19. desember 2018 kl 1830

Oseana kunst & kultursenter

Billetter: ticketmaster.no