Gå tilbake til:
Du er her:

Unge pianotalenter i Grieghallens foaje

Forspill i Grieghallens foaje med 1.prisvinnere fra Bergen pianomester fredag 5. april

Fredag 5. april kan du oppleve en helaften i Grieghallen. Kvelden starter med forspill i foajeen kl  18:30 i form av konsert med unge talenter på klaver.  Utøverne er 1. prisvinnere fra Bergen pianomester som ble arrangert for første gang i November 2018. Langhaugen vgs, Griegakademiet, Institutt for musikk og Bergen kulturskole var arrangører og intensjonen bak opprettelse av konkurransen var å skape en møteplass for unge pianister der de får spilt sitt repertoar, overvære mesterklasser, møte likesinnede, høre på hverandre og konkurrere. Hvert 2. år arrangeres Ungdommens musikkmesterskap for pianister i Bergen og landet for øvrig. De to konkurransene vil dermed skape en kontinuitet for unge pianister som ønsker å ha noe å strekke seg mot.

Disse kan du høre i foajeen:

Duo, klasse 1: Leo Pichler og Miriam Tvinnereim

Klasse 1. Boquon Li 

Klasse 2. Anna Louise Bjørnestad 

Klasse 3. Kei Solvang 

Klasse 4. Sigmund Toppe

På konserten kan du blant annet høre Berceuse av Faure, C. Czerny - Sonatine i C-dur, opus 103, Chopin Etude Op.10 nr.5  og Chopin Etude Op.25 nr.5 . 

Kvelden fortsetter i Griegsalen med Musikalske eventyr med BFUng kl. 19:30 og avsluttes med Musikals Nachspiel I foajeen med Christian Ihle Hadland og orkesterets musikere.