Gå tilbake til:
Du er her:

Musikk

Musikk i kulturskolen

Kjernen i kulturskolens musikkopplæring er instrumental-/vokalopplæringen, samspillaktivitetene og konsertene, basert på langsiktig motorisk, teknisk og uttrykksmessig trening, i et vidt spekter av sjangerspenn. (fra "Rammeplan for kulturskolen, Mangfold og fordypning)

(06.02.2017)

Dirigenter

Dirigenttjenester til frivillige lag og organisasjoner

(18.03.2019)

Blåseinstrument

Kulturskolen gir undervisning på alle blåseinstrument. Elevene har undervisning en gang i uken, alene eller i små grupper. Alle blåseelever oppfordres til å starte i skolekorps. Kulturskolen har utleie av de fleste blåseinstrument.

(27.11.2019)

Klassisk slagverk for korps og orkester, perkusjon, trommesett og trommesett-band.

Som søker til fag i slagverk kan det være en utfordring å finne rett disiplin. Nedenfor kan du lese om de forskjellige kategoriene. Titlene på disiplinene går igjen i søknadsskjemaet.

(06.02.2017)

Musikkteknologi

Bruk av digitalt verktøy for innspilling og produksjon av musikk er blitt en selvfølgelig del av nåtidens musikkverden. Kulturskolen har utviklet et helt nytt undervisningsopplegg der barn og unge får utforske dette spennende feltet. Undervisningen foregår tirsdager i Lysverkbygget.

(07.02.2020)

Bandundervisning og el. gitar individuell undervisning

På Rytmisk senter er hovedmålet at elever skal oppleve mestring gjennom samspill med jevnaldrende. Elever kan velge mellom elektrisk gitar, bass, trommer eller sang. Undervisningen foregår i kulturskolens sentrumslokaler (Lysverkbygget) og i Åsane (Haukås rockeakademi). For mer informasjon om el. gitar individuell undervisning, se nederst på siden.) Alder: fra 8 år

(28.01.2019)

Sang

Stemmen er sangerens instrument. Opplæringen har som mål å utvikle elevens stemme teknisk og musikalsk. Sangundervisning tilbys i følgende bydeler: Årstad, Fana og Bergenhus/Sentrum. Det er også undervisning i sang-band i Bergenhus/sentrum.(Se nederst på siden)

(06.02.2020)

Storgruppe sang

Våren 2017 startet Bergen kulturskole opp storgruppe sang for deg mellom 10 og 13 år. Gruppen er for deg som allerede går på sangundervisning i Bergen kulturskole eller deltar i et av våre andre musikkfag. Er du 14 -22 år og ønsker å være med i et ungt og ekspansivt sangmiljø, er storgruppe sang 14 - 20 år stedet for deg! Gruppen er et blandet ensemble med basser, tenorer, alter og sopraner.

(27.03.2019)

Strengeinstumenter

Harpe og Akustisk gitar (elgitar og bassgitar, se rytmisk senter) Strykere (se egen side) Dersom ikke annet er nevnt i teksten, har eleven undervisning en gang i uken enten i smågruppe eller alene.

(28.01.2017)

Strykeinstrumenter

I Bergen kulturskole gir undervisning på fiolin, hardingfele, bratsj, cello og kontrabass. Elevene har undervisning en gang i uken enten i smågruppe eller alene. I tillegg finnes undervisningsopplegget "Musikk i sentrum" for 6-9 åringer. Kulturskolen har utleie av alle strykeinstrument i små størrelser. Alle strykeelevene oppfordres til å starte i strykeorkester!

(27.11.2019)

Tangentinstrumenter

Undervisning fra 7-års alderen på piano, keyboard, rytmisk piano, trekkspill, akkordeon og orgel. (se egen liste Hva foregår hvor )

(15.04.2019)

Storband

Bergen ungdomsstorband (BUS) er en del av kulturskolens talentprogram. BUS spiller på profesjonelle scener og er et tilbud til spesielt interessert ungdom mellom 13 og 21 år fra Hordaland fylke.

(15.04.2019)

Musikalfag

Sang - dans - teater, - lyst til å gjøre alt på en gang? For elever fra ni til og med atten år.

(15.04.2019)

Fordypningsfag

Fordypningsprogram i musikk. Søknadsfrist for alle fordypningsfag er 1.februar.

(07.02.2020)

Unge pianotalenter i Grieghallens foaje

Forspill i Grieghallens foaje med 1.prisvinnere fra Bergen pianomester fredag 5. april

(27.03.2019)