Gå tilbake til:
Du er her:

- Ingen jul uten julemusikk

Kulturskoleelevene Ingeborg og Sara kommer i julestemning gjennom musikk. De sang på flere konserter i desember.

I Ytrebydgda kirke sørget kulturskoleelever for ekte julestemning da de spilte og sang julemusikk for familie og venner.

- Jeg elsker musikken, forteller Ingeborg Nygaard.

- Jul er den beste høytiden, og musikk er det jeg elsker mest. Når du slår de sammen, blir det perfekt, sier hun.

Kjenner litt på magefølelsen

Det er tett med juleaktiviteter for de unge musikerne. Dagen før kulturskolens julekonsert sang Ingeborg og Sara Hallingstad julekonsert med Kirkevoll skolekor i Fana kirke. De blir alltid litt nervøse før konserter.

- Man kjenner litt på magefølelsen rett før man skal opptre, sier Sara. Når konserten kommer i gang, pleier det som regel å gå fint.

Variert program i Ytrebygda kirke

Publikum fikk servert 19 forskjellige julesanger under julekonserten. Ingeborg åpnet konserten med "Et barn er født i Betlehem" og sang senere "Panis Angelicus" i duett med Simon Hallingstad.

Sara sang "Long December Night" og fremførte i tillegg "Have yourself a Merry Little Christmas" på piano. Konserten ble avsluttet på tradisjonelt vis med "Deilig er jorden" som allsang.

Kjekt å være kulturskoleelev

Begge jentene skryter av Bergen kulturskole.

- Vi lærer masse og får holde på med det vi elsker. Og så får du hjelp til å bli bedre, være med venner og opptre på konserter. Julestemningen får vi gjennom musikken.