Gå tilbake til:
Du er her:

Byarkitekten og BIFF viser filmer om arkitektur

Byarkitekten og BIFF byr på tankevekkende og inspirerende filmer og arrangementer om arkitektur og byutvikling. Se programmet her.

Architecture of Infinity

Søndag 29. september kl 20:00, Johanneskirken

At arkitektur evner å løfte oss opp og gi store opplevelser, vet alle som har besøkt stor arkitektur, fra biblioteker til kirker. Nettopp kirker blir gjenstand for mange betraktninger av filmens stemmer, som inkluderer arkitektene Peter Zumthor og Alvaro Siza Vieira og kunstnerne James Turrell og Christina Iglesias. De deler tanker om lys og romlighet, transcendens og evighet, i en vakker film om arkitekturens betydning.

Panelsamtale: Maria Molden, byarkitekt Bergen kommune. Anna Bæckström Hovda, prest i Johanneskirken. Eirik Gambek Bøe, arkitekturpsykolog. Panelsamtalen holdes på norsk.

Samtalen begynner klokken 20:00.Filmen begynner klokken 21:00.

Facebook-event

Push

Mandag 30. september 17:00, MB5

Første tegn på at du må forlate nabolaget ditt er når vintagebutikkene dukker opp, sier en engasjert pubeier i åpningen av høyaktuelle PUSH. Filmen handler ikke bare om gentrifisering, men hvordan den globale økonomien manifesterer seg i lokal byutvikling. Vi får se hvordan enorme investeringsfond påvirker vanlige folks husleie, mens storbyer fra Berlin til Toronto tar stadig strengere grep for å sikre «affordable housing».

Innleder:Kristin Kjærås (SpaceLab, UiB). Innledningen holdes på norsk.

Facebook-event

Autonomy

Tirsdag 1. oktober kl 17:00, MB5

Selvkjørende biler er på full fart inn ikke bare i bevisstheten vår, men også i gater verden over, og at de vil komme til å ha en stor innvirkning på byene våre slik vi kjenner de i dag, er udiskutabelt. AUTONOMY ser på hvordan de autonome kjøretøyene utfordrer USAs sterke individuelle kjørekultur, og gir oss en grundig innføring i noe som for bare få år siden virket som science fiction.

Innleder:Lars Ove Kvalbein (Sykkel- og mobilitetskontoret, Bymiljøetaten, Bergen kommune). Innledningen holdes på norsk.

Facebook-event

Do more with less

Onsdag 2. oktober kl. 17:00, MB5


Sitatet «Less is More» tilskrives arkitekten Ludwig Mies van der Rohe. Lett omskrevet er det ideologien til en gruppe samfunnsengasjerte latinamerikanske arkitekter, som forsøker å skape billig og bra arkitektur, i områder der kriser truer. Med skepsis til storindustrien og forkjærlighet for lokale leverandører snus konvensjonelle byggeprosesser på hodet slik at de med få midler kan bygge gode hus til de som trenger det.

Innleder: Susanne Puchberger (BAS/3RW Arkitekter) Innledningen holdes på norsk.

Facebook-event

The Human Shelter

Torsdag 3. oktober kl 17:00, MB5

Bolig er en menneskerett, og noe av det som forbinder mennesker verden over. Men hva er det som utgjør et hjem? Finnes det en fellesnevner mellom det mest beskjedne krypinn og en påkostet enebolig, som gjør at det ikke bare er snakk om et byggverk, men en bolig – et hjem? THE HUMAN SHELTER tar oss med verden rundt for å møte mennesker som filosoferer over hva et hjem egentlig er.

Innleder: Cristian Stefanescu, arkitekt og høyskolelektor ved Bergen Arkitekthøgskole - BAS, og driver sin egen praksis, a-works | architecture + art. Innledningen holdes på engelsk.

Facebook-event