Gå tilbake til:
Du er her:

Ut på tur - vi gir deg turforslagene

Du har mange muligheter til å benytte deg av et variert friluftsliv i Bergen. Gjør deg kjent med våre turforslag og oppdag flere sider av vår vakre by.

Enten du er en aktiv turgåer og kjent på bergenske stier, eller har lyst til å bli introdusert til noe av det bergensk natur kan by på, tror vi du kan finne inspirasjon i våre turforslag som vi har lagt på UT.no

Noe for alle

Bergen kommune har store naturområder som strekker seg fra kysten og opp til fjellområder på like under 1000 moh. Fjordene og kystlinjen byr på fine muligheter for padling og fritidsfiske. Bergen og Omland friluftsråd forvalter flere badeplasser som er tilrettelagt med stupebrett, skjellsand, badebrygger o.l. I skogsområder som f.eks. Kanadaskogen og Hordneskogen er det lett tilgjengelige turveier, mens byfjellene og fjellområdene rundt Gullfjellet byr på toppturmuligheter til fots eller på ski. Bergen har også mange innsjøer som egner seg godt til kano- og kajakkpadling. Mange av innsjøene i Bergen er også gode fiskevann.

Bymiljøetaten forvalter mange parker og friområder som er godt egnet til barnelek og rekreasjon og til nærturer. Byfjellene er blant byens mest benyttede friluftsområder.

Byfjellene omtales i dag som sentrale byfjell, byfjellene vest, byfjellene sør og byfjellene nord og er på ulikt vis tilrettelagt for rekreasjon og friluftsliv.

Se Bymiljøetatens turforslag på UT.no

Kjekt å vite når du skal på tur:

Her kan du telte

Her kan du fiske

Her kan du sykle

Her kan du bade

Riding og annen bruk av hest

Se oversikt over skiløyper i Bergen kommune

Kart over sentrale byfjell

Søk gratis overnatting i Tubakuba på Fløyen

Rastehytter og gapahuker på Fløyen

Lån kano på Skomakerdiket

Bruk av ild i skog og mark

Bål- og grillplasser på Fløyen

Båndtvang