Gå tilbake til:
Du er her:

Olsvikparken i Laksevåg bydel

Olsvikparken er en opplevelse med vannkanal, grønne øyer og røde benker på Olsvikåsen.

Har du spørsmål om eller kommentarer til Grønn etat om parken, kan du sende en e-post til Grønn etat.

Olsvikparken er et kommunalt friområde opparbeidet som park i 1986 av Bergen Kommune. Landskapsarkitekt Harald Røstum stod for utformingen.

Fyllmasser fra utbygging
Parken ble etablert på fyllmasser etter utbyggingen av området. Det har vært flere utbedringer i parken siden den gang, spesielt knyttet til håndtering av overvann. Den 7. september 2011 ble parken gjenåpnet etter en omfattende rehabilitering.

Elementer inviterer til lek
En åpen vannkanal som renner ut i en ny dam, organisk formede gressvoller og røde benker er viktige elementer i parken. En sentral grusflate dekorert med to røde mål inviterer til ballek og andre aktiviteter. I sør kan en skrånende gressflate friste til lek i sommersolen, og om vinteren brukes skråningen til akebakke.

Gressvollene som omgir grusområdet, og de slyngende stiene på flaten, gir parken et lekent uttrykk som Grønn Etat håper at barn i alle aldre setter pris på.

Fakta:
Etablert i 1986. Rehabilitert og gjenåpnet i 2011.

Landskapsarkitekter: Harald Røstum – Bergen kommune (1986). Norconsult v/ Katrine Myklestad (2010) med utgangspunkt i skisseprosjekt utarbeidet av Gunnar Rise ved Grønn Etat (2009).

Anleggsgartner: Svein Boasson AS (1986) og Landås Hage og Boligservice (2011)

Vedlikehold utføres av: Landås Hage og Boligservice ut september 2012