Gå tilbake til:
Du er her:

Vi oppgraderer lekeplasser

Bymiljøetaten oppgraderer lekeplasser i Indre Laksevåg, Årstad og Bergenhus.

Bymiljøetaten planlegger lekeplassene i samarbeid med nærmiljøet og ønsker å styrke lekeplassene som gode møteplasser med et tilbud for alle aldre.

I Barnas byrom inngår prosjektene:

Tveiteparken

Tveiteparken er en mye brukt lekeplass som ligger sentralt og nær Bybanen i Årstad bydel. Lekeplassen skal utvides med særlig vekt på aktivitet og sanselige opplevelser. Vi skal etablere ny sklie, klatrelek, trampoline, sandkasse, gangvei, balanselek, grill, benker, musikklek, lekeskulptur og sanselek. Her kan hele familien samles for å leke, grille, eller kanskje spille litt musikk med den nye musikkleken. I tillegg kommer ny belysning, som vil gi bedre tilgjengelighet og oversikt.

Damsgård ballbane

Damsgård ballbane får nye gjerder og en flerbruksbane med fotball, basket, sandvolleyball og ny belysning.

Herman Grans vei lekeplass

Herman Grans vei lekeplass er oppgraderet med ny ballbinge, husker, sandkasse, leke hus, sklie, sykkelløype, klarejungel, vannlek og grillplass.

Camilla Colletts lekeplass

Camilla Colletts lekeplass oppgraderes med nye trampoliner, sklie, husker, sandkasser, balanselek og ballspill med mer. Det vil også komme en ny grillplass.

Nye Sandviksvei lekeplass og ballbane

Nye Sandviksvei lekeplass og ballbane oppgraderes med nytt sportsdekke og lekeplassutstyr. Etter ønske fra nærmiljøet tilrettelegger vi også for urban dyrkning ved lekeplassen.

Ibsens gate UNG

Knappe hundre meter fra trafikkrysset og bybanestoppet på Danmarksplass har Bymiljøetaten bygget en ny plass hvor ungdom kan møtes til ulike uorganiserte aktiviteter: I Ibsens gate er bygget en flerbruksbane med basketballkurver og sitteamfi. Det er utendørs dansegulv og en wi-fi-benk med mulighet til å lade telefonen og koble til strøm, benker med parasoll til tak, hengekøyer og trampoliner og det er monteret et parkourstativ i metall. Parkhuset som fortsatt står igjen etter barneparken brukes som lovlig grafittivegg. I tillegg er der gressplen og nye trær. Les mer om Ibsens gate UNG.

Alle lekeplassene skal være ferdig bygget innen sommeren 2018.