Gå tilbake til:
Du er her:

Åpnet ny bobilparkering på Slettebakken

Nå blir det lettere for bobilturister i Bergen. Onsdag åpnet 65 nye plasser på Slettebakken.

I rekordfart har Bymiljøetaten og Idrettservice klargjort en grusbane på Slettebakken for bobilparkering. Den nye parkeringen ligger like i nærheten av den kommunale bobilparkeringen ved Bergenhallen, og har plass til cirka 65 bobiler. Dermed øker kapasiteten på kommunal bobilparkering fra 28 til i underkant av hundre.

Åpnet onsdag 19. juli

Plassene åpnet onsdag 19. juli. Grusbanen skulle brukes som bobilparkering under sykkel-VM, og på få uker har banen blitt klargjort slik at den også kan komme til nytte før mesterskapet.

- At vi har fått til dette på kort tid er veldig gledelig, både for bobiltuistene og andre i området. Det er ingen tvil om at det er et stort behov. Nå får vi betydelig bedre kapasitet, sier Arvid Heggestad, avdelingsleder i Bymiljøetaten.

Kommunale priser

Kommunen drifter fra før 28 plasser for bobil ved Bergenshallen. Disse er populære og kapasiteten er til tider sprengt.

Kommunen ha ansvar for bobilparkeringen frem til sykkel-VM, som starter 16. september. Prisen er 10 kroner i timen og 150 kr pr døgn. Under sykkel-VM er døgnprisen 486.

Her kan du bestille bobilparkering under sykkel-VM

De nye oppstilligsplassene har tilgang tiil vann, men ikke strøm. Septikk må tømmes ved bobilparkeringen ved Bergenshallen.