Gå tilbake til:
Du er her:

Nå er Rollandsparken oppgradert

Nye Rollandsparken har fått grønne områder og mosjonsapparater, som er til stor glede for nærmiljøet.

Torsdag 27. september markerte byråd for byutvikling, Anna Elisa Tryti, at Rollandsparken i Åsane er oppgradert.

Det har blitt utført omfattende dreneringsarbeid på grunn av at området har vært svært vått. Parken har nå store, grønne gressflater, og det har blitt plantet nye trær og busker. I tillegg har parken egne mosjonsapparater, basketballstativ bordtennisbord, benker og tilrettelagt for sykkelparkering.

– Det er litt av en jobb som har blitt gjort her, og det har vært krevende å få området til å bli tørrere. Nå håper jeg at neste sesong blir adskillig tørrere, og at nærmiljøet får stor glede av området. Jeg vet at både barnehagebarn, elever og eldre i nærmiljøet bruker parken, noe som er veldig bra, sa byråden.

Fant rester av motorsykkel i myren

Parken har lenge hatt behov for en oppgradering, og var tidligere et myrområde. I 2016 ble det midtre området drenert, og i 2017 og 2018 ble parken utbedret ytterligere. I tillegg til at området var vått, var det også mye søppel i myren.

– Entreprenøren fant blant annet rester av en motorsykkel. Under grunnarbeidene var det så vått at entreprenør stod med vann opp til knærne og gravemaskiner sank ned i de bløte myrmassene, sa Tryti.

Bymiljøetaten har i løpet av arbeidet fått mange gode innspill fra beboere og andre på hvordan parken kan utvikles videre, og det har vært stort engasjement blant brukerne av området. Tryti oppfordrer nærmiljøet til å komme med forslag til forbedringer i Rollandsparken.

– Har du innspill til hvordan parken kan bli bedre, er det bare å ta kontakt med kommunen. Vi skal oppgradere parken ytterligere, sa byråden.