Gå tilbake til:
Du er her:

Fra Belgia til Bergen for å lære om mobilpunkt

30 transportplanleggere og representanter fra belgiske kollektivselskap har vært hos Bymiljøetaten for å lære om mobilpunkt.

  • Gjennom mobilpunkt ønsker Bergen kommune å gjøre de smarte, miljøvennlige transportformene mer synlig og tilgjengelig.
  • Et mobilpunkt samler flere mobilitetstilbud på ett sted, og du kan blant annet finne reserverte plasser til bildeling, offentlig tilgjengelige ladepunkter, sykkelparkering, bysykler og kollektiv holdeplass.
  • Bymiljøetaten har etablert til sammen fire mobilpunkter på Møllendal og Møhlenpris
  • Det etableres også mobilpunkt på Holbergsallmenningen og Sydneshaugen innen påske 2019.

Gjestene kom fra ulike byer og regioner i Belgia. Besøket til Bergen ble arrangert av to partnere i Belgia som en del av Interreg-prosjektet Share-North. Gjennom Share-North samarbeider Bergen kommune med åtte andre partnere rundt Nordsjøen om å tilrettelegge for delt mobilitet som bildeling, bysykler og samkjøring.

Bergen har lært av Bremen

– Gjennom Share-North har vi selv lært mye av Bremen i Tyskland om planlegging og bygging av mobilpunkter. Samtidig har vi tilpasset konseptet til Bergen, og har gjort noen unike erfaringer her, for eksempel på tilrettelegging for elbiler i bildeling, sier Lars Ove Kvalbein, rådgiver for mobilitet i Bymiljøetaten.

– Når 50 nye byer og kommuner i Belgia nå har meldt interesse for å lage mobilpunkter, er det flott å kunne samarbeide med Bremen og partnere fra Belgia og Nederland om en slik workshop, fortsetter han.

Befarte Bergen på bysykkel

Som en del av workshopen var hele gruppen på sykkelbefaring på bysykkel. På til sammen 32 bysykler ble gruppen guidet gjennom Bergen av Einar Grieg, Lars Ove Kvalbein og Marina Magerøy fra kontor for sykkel og mobilitet. I tillegg til å besøke mobilpunktene som er under etablering på Nordnes og Møhlenpris, samt mobilpunktet på Møllendal som åpnet i mai, syklet deltagerne over både Småpudden og Nonnekloppen.

- Bysykkel er en veldig fin måte å bevege seg i sentrum med en gruppe, og anbefales, forteller sykkelsjef Einar Grieg.