Gå tilbake til:
Du er her:

Tester ut nye mattilbud på Torget

Ny strategi for utvikling av Torget har åpnet for "food trucks" på Fisketorget. De første matvognene er allerede på plass.

Matvogner på Torget er et pilotprosjekt fra 1. januar til 31. mars 2019. Strategien for utvikling av Torget og Mathallen som ble vedtatt oktober 2018 slår fast at det er ønskelig med helårsdrift, flere aktører og mer aktivitet på Torget. Det er på bakgrunn av dette pilotprosjektet har startet, der matvognene får mulighet til å stå gratis i leieperioden.

Ønsker aktivitet hele året

– I tråd med strategien ønsker vi aktivitet på torgflaten året rundt. Vi er nå i oppstartsfasen rundt oppfølgingen av strategien, men ønsker samtidig å være fremoverlent med midlertidige tiltak. På den måten får vi også testet ut hva som fungerer og ikke fungerer, både for oss som eier og forvalter, men også for de aktuelle aktørene som deltar i pilotprosjektet, forteller Tord Honne Holgernes, avdelingsleder for Forvaltningsavdelingen i Bymiljøetaten.

Ferske matvarer fra regionen

Torget er både et fisketorg og et mat-, frukt- og grønt-torg. Denne uken har Bakstehuset på Ask og Foodiewagon AS inngått leieavtale og startet opp allerede 17. januar.

– Disse to har helt siden dette ble aktuelt vist stor interesse. Begge er etablerte i regionen og bruker lokale råvarer i produksjonen. Dette var et krav fra vår side, forklarer Holgernes.

Med etablering av matvogner håper Holgernes at flere bergensere vil ta turen innom på vei til og fra jobb.

– Vi vet at svært mange bergensere krysser Torget på vei til og fra jobb. Nå vil de ha muligheten til å ta med seg en matbit laget av gode, lokale råvarer på veien, sier han.

Mer informasjon om pilotprosjektet kan leses på Fisketorget sin nettside.