Gå tilbake til:
Du er her:

Velkommen til åpning av Lyreneset friområde

Fredag 10. mai kl. 14 blir det offisiell åpning av Lyreneset friområde på Laksevåg.

  • Lyreneset friområde ble oppgradert av Bergen kommune i 2018/2019.
  • I planleggingsfasen fikk Bymiljøetaten hjelp og gode innspill fra tidligere beboere på Lyreneset, naboer, Kommunalt råd for funksjonshemmede (KRFF), områdekoordinator og Byantikvar.
  • Byggherre: Bergen kommune v/ prosjektleder Sara Waagen og byggeleder Erlend Tonning fra Bymiljøetaten
  • Prosjekterende konsulent: TAG arkitekter as
  • Utførende entreprenør: Svein Boasson AS

Lyreneset friområde ligger ved Nygårdsviken på Laksevåg. Bergen kommune har nylig oppgradert området med bedre fremkommelighet og tilgjengelighet, siktlinjer og utsikt. Det er i tillegg laget til oppholdsplasser med leke- og aktivitetselementer.

Program for åpning

Fredag 10. mai inviterer vi naboer og andre interesserte til offisiell åpning kl. 14. Det blir tale ved byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti og Ida Hjertholm fra Nygårdsviken velforening. Akasia Nygård menighetsbarnehage står for underholdningen, og vi serverer fingermat, boller, kaffe og juice. Programmet varer ca. en time, men Nygårdsviken velforening har opplegg videre for alle som ønsker å være lengre.

Hvordan komme seg til Lyreneset?

På Lyreneset er det seks sykkelstativ og to HC-parkeringsplasser. Utover dette er det ikke parkeringsmuligheter her. Du kan ta buss til Kringsjå, bruke sykkel, eller ta beina fatt. Det er også mulighet å parkere langs vei.