Gå tilbake til:
Du er her:

- Lyreneset har blitt et eventyrområde

Fredag 10. mai var det offisiell åpning av Lyreneset friområde på Laksevåg. Området er oppgradert med bedre fremkommelighet, utsikt og nye lekeapparater.

- Hovedmålet med oppgraderingen har vært å sikre området for offentligheten. Det skal være et sted som alle kan bruke og ha glede av, fortalte direktør for Bymiljøetaten, Lise Reinertsen.

Som en Narnia-skog

Lyreneset har kjent historie tilbake til 1600-tallet, og er i dag en viktig grønn lunge for beboerne i området. Mange av naboene tok del i åpningen, der byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti holdt tale og offisielt erklærte det nylig oppgraderte området for åpnet.

- Dette er et friområde for søndagsturen hele året, også i hverdagen. Jeg hørte noen barn som sa at dette er akkurat som en Narnia-skog, og det er jeg enig i. Vi oppdager noe nytt hver gang vi er her. Stedets identitet og historie har vært viktig for utformingen av området, fortalte Tryti.

Paraplymester Eriksens lyststed

Nygårdsviken velforening har et brennende engasjement for stedet, og flere var til stede under fredagens åpning. Ida Hjertholm holdt tale på vegne av foreningens arbeidsgruppe, og startet med å fortelle om stedets historie – om paraplymester Eriksen som hadde lyststed der på slutten av 1800-tallet og om keiser Wilhelm som var på besøk.

- Stedet har alltid hatt noe eventyraktig over seg, med fantastisk utsikt og naturlige grotter. Samtidig har krigens harde sport blitt en del av stedets egenart. Nå synes vi det har blitt så flott her at vi ønsker at dette skal bli en bydelspark for hele byen, sa hun.

Har du lyst å besøke Lyreneset friområde? Les mer om området her