Gå tilbake til:
Du er her:

– Leaparken er en skjult perle

Tirsdag 18. juni åpnet ordfører Marte Mjøs Persen den nylig oppgraderte Leaparken på Minde. Bymiljøetaten håper nå at flere vil ta parken i bruk.

  • Første trinn av oppgradering av Leaparken ble gjennomført vinteren 2018/2019.
  • Bymiljøetaten har ledet prosjektet, v/ prosjektleder Signe Wie og assisterende prosjektleder Erlend Tonning. Landskapsarkitekt i Bymiljøetaten Sara Waagen har bidratt til en vesentlig oppgradering av tunet og aktivitetsplassen i parken.
  • Rambøll AS har vært prosjekterende konsulent.
  • Opparbeidelsen av parken har blitt utført av Svein Boasson AS.
  • Artec AS har hatt byggeledelsen.

Det var godt oppmøte og god stemning da ordføreren erklærte parken for åpnet, med god hjelp fra barna i Leaparken barnehage.

Villa Solhaug

Leaparken barnehage ble åpnet i august 2018, og var naturlige gjester under åpningen. Barnehagen holder til i Villa Solhaug som ble bygget av politiker og reipslager Gert Meyer Bruun i 1899. Villaen inngår i den spennende historien til parken, som ordføreren fortalte om i talen sin.

– Navnet Leaparken fikk parken etter skipsreder, bankier og forsikringsmann Erik Grant Lea som anla parken etter å ha overtatt eiendommen etter Bruun i 1916. På begynnelsen av 1920-årene gikk Erik Lea konkurs, banken overtok konkursboet og eiendommen ble solgt til Bergen kommune, fortalte Persen.

Aktivitetsplass og oppholdsområde

Før Bymiljøetaten startet oppgradering av Leaparken (også kalt Solhaug park) vinteren 2018/2019 fremstod parken svært nedslitt og adskillig enklere enn den var opprinnelig. Nå er første trinn i oppgraderingen gjennomført, og parken har fått bedre fremkommelighet og tilgjengelighet, belysning, oppholdsområde og aktivitetsplass.

Direktør i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen, var konferansier for dagen. Hun håper at flere nå vil få øynene opp for parken.

– Leaparken er på mange måter en skjult perle, man kommer ikke dit uten å vite om den. Nå har vi tilrettelagt for mer aktivitet og bedre oppholdssoner i parken. Stedet skal være til for alle, et sted som alle kan bruke og ha glede av, fortalte Reinersten.

Les mer om Leaparken