Gå tilbake til:
Du er her:

De nye søylene på Torgallmenningen stilles ut på Kode

Bård Breiviks granittsøyler på Torgallmenningen skal skiftes ut med søyler i rustfritt stål. To av søylene stilles ut i Kode 1 fra 28. juni.

Høsten 2019 starter arbeidet med utskifting av granittsøylene på Torgallmenningen, og fredag 28. juni kl. 19 kan du få en sniktitt på de nye stålsøylene. Denne kvelden er det gratis inngang og lett servering. Søylene blir stående i Kode 1 frem til 25. august. Se mer informasjon om utstillingen på Kode sin nettside.

Utskiftingen av søylene på Torgallmenningen vil skje i fire faser, der hver arkade langs de fire fasadene blir skiftet i én arbeidsoperasjon. Arbeidet starter med demontering av eksisterende søyler og glasstak. Deretter vil det etableres fundamenter for de nye søylene med nye sokler, før søylene monteres og støpes fast. Til slutt blir det lagt nytt glasstak på arkaden og helledekket rundt soklene blir lagt tilbake på plass.

Bakgrunn

Bystyret i Bergen har vedtatt å skifte ut granittsøylene og utbedre glasstaket på Torgallmenningen. Granittsøylene vil bli skiftet ut med søyler i rustfritt stål, som del av erstatningssak/reklamasjon som følge av konstruksjonsfeil i den gamle løsningen. Utskiftingen vil fjerne usikkerheten som har vært knyttet til dagens konstruksjon etter at det ble oppdaget riss i søylene.

Mer informasjon om prosjektet