Gå tilbake til:
Du er her:

Bergen Bysykkel fyller ett år

Fredag 28. juni markerte Bergen Bysykkel ettårsdagen for bysyklene i Bergen. Dette blir feiret med kake og gratis bysykling hele dagen.

29. juni er det ett år siden Bergen Bysykkel åpnet anlegget i Bergen, og tilbudet blir stadig mer populært. I mai måned ble det tatt flere turer totalt (105 476) enn i hele 2018 til sammen (103 717).

Ettårsdagen for bysyklene ble markert fredag 28. juni med gratis bysykling hele dagen og kake klokken 15.00 på sørsiden av Lille Lungegårdsvann mot Bergen Storsenter.

350 000 turer så langt i år

Da bysykkeltilbudet ble etablert i fjor var det med 200 sykler, 30 stasjoner og 659 låser. Siden den gangen har antallet sykler, stasjoner og låser økt til henholdsvis 750 sykler, 79 stasjoner og 1500 låser, der hovedtyngden av utvidelsen har skjedd i år. Dette har også gitt en markant økning i antall unike brukere og turer.

Til sammen har bergenserne tilbakelagt 440.000 turer siden snoren ble klippet, og økningen har vært eksplosiv i 2019: Totalt har det blitt syklet cirka 350.000 turer hittil i år - et tall som forandrer seg raskt i løpet av en dag. 22.000 unike brukere har så langt brukt tjenesten.

- Det er veldig kjekt å se hvor populære bysyklene har blitt. I april hadde vi en rekordmåned med 94.000 turer, og mai ble enda bedre. Nå kan man ikke gå gjennom byen uten å se bysyklister, og dette har nok påvirket mange flere til å prøve. Det er ikke tvil om at ordningen bidrar til økt sykkelglede i Bergen, sier etatsdirektør for Bymiljøetaten, Lise Reinertsen.

Markedssjef i Bergen Bysykkel, Nanna Reiss, mener den eksplosive økningen er et resultat av mange faktorer.

- Flere sykler og stasjoner spiller en rolle, men også engasjementet fra kommunen, innbyggerne og partnere har ført til at bysyklene brukes hyppig. I april arrangerte vi en gratisuke der alle var invitert til å teste bysykkel, og over 8000 meldte seg på. Dette viser hvor mye sykkelglede som ligger i byen når forholdene legges til rette, forteller hun.

Utvider ytterligere

Planen fremover er å bygge cirka ti stasjoner med omkring 220 låser i løpet av august. Blant annet planlegges det to nye stasjoner på Møhlenpris, og en utvidelse av den populære stasjonen på Møllendalsplass.

Hva er Bergen Bysykkel?

Bergen Bysykkel er en delingstjeneste, med 750 sykler og 79 stasjoner fordelt rundt i byen. Bysykkel er et supplement til andre former for lokaltransport og er en kjapp, billig og miljøvennlig måte å komme seg rundt på. Mer informasjon om hvordan du bruker syklene finner du på Bergen Bysykkel sin nettside.

Tekst: Nanna Reiss / Veronica Ljosheim