Gå tilbake til:
Du er her:

Tennebekktjørna ved Kanadaskogen har fått et løft

Solen skinte som bestilt da byutviklingsbyråd Rune Bakervik inviterte til markering av det oppgraderte turområdet i Kanadaskogen og Tennebekktjørna onsdag 28. august.

Mange av vært involverte i arbeidet for å oppgradere turområdet ved Tennebekk.

  • Byfjellsforvalter i Bymiljøetaten, Jan Robert Brandsdal, har vært prosjektleder for arbeidet.
  • Arbeidet med utbedring av tursti mellom Myrholtet og Svartatjørna er utført av Løvaas Maskin.
  • Gapahuk, grindabygg og stimaterialer (klopper) er levert av Bergens Skog- og Træplantningsselskap, og legging av klopper er utført av Hardinghogst.
  • GC Rieber Fondene har bidratt økonomisk med grindabygg og gapahuk.
  • Området ved Tennebekktjørna forvaltes av Bergen og Omland Friluftsråd.

Store deler av turområdet i Kanadaskogen og Tennebekktjørna er oppgradert med bedre stier, nye bord og benker, gapahuk og grindabygg. Onsdag 28. august inviterte byutviklingsbyråd Rune Bakervik og byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal til guidet tur i området og offisiell åpning av det nye grindabygget ved Tennebekktjørna.

– Det var veldig kjekt å få gå tur med dere i sted og få vise frem hvor flott det har blitt her. Grindabygget som står her er aldeles nydelig, og jeg håper dere barna her får bruke det mye. Her kan man være i allslags vær! sa byråden til barna fra Kandaskogen friluftsbarnehage som deltok på markeringen.

Tilrettelagt for rullestol

I talen sin fortalte byråden at Bergen kommune finner det naturlig å se Kanadaskogen i sammenheng med byfjellsområdene og la det være en del av byfjellsplanen, og om viktigheten av å bevare natur- og turområder i bydelene.

Geir Haveraaen som var konferansier for dagen, fortalte at kommunen har hatt som målsetning å gi området ved Tennebekktjørna et løft på linje med aktivitetsområdene på Fløyen.

– I tillegg til de nye fasilitetene vi har fått på plass her ved Tennebekktjørna og Svartatjørn, har vi forbedret mange av turveiene i området. Vi ønsker at dette flotte friluftsområdet skal være et sted som alle kan bruke og ha glede av. Vi er derfor glad for stien fra Tennebekk til Svartatjørn nå er tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner, sa avdelingslederen i Bymiljøetaten.

«Kom deg ut»-dagen 1. september

Sigrid Kvåle Myksvoll fra Bergen og Hordaland turlag deltok på markeringen. Hun var strålende fornøyd med oppgraderingene som er gjort, og fortalte at området er mye brukt av turlaget.

- Vi har dagsarrangementer i nærmiljøet for folk i alle aldre, og bruker gapahukene og grindabygget til aktivitet. Vi arrangerer også ukentlige turer for seniorer, og har egne turer for dem som har behov for tilrettelagt underlag. Vi er derfor veldig begeistret for at det har blitt tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner her, og vi har hatt god dialog med kommunen underveis, fortalte Sigrid.

Sigrid håper mange vil ta turen til Tennebekktjørna søndag 1. september. Da arrangerer nemlig turlaget den årlige «Kom deg ut dagen», som tidligere har pleid å arrangeres på Fløyen.

Program for arrangementet ligger på Bergen og Hordaland turlag sin nettside.