Ny start på Ny Krohnborg
Bilde: Kristin Hauge Klemsdal

Ny start på Ny Krohnborg

Med flunkende nyoppusset skole og ny rektor på plass ble skolestart en skikkelig festdag for elever og ansatte på Ny Krohnborg skole. Og skolebyråden kom selvfølgelig på besøk.

Ny start på Ny Krohnborg
SPENTE ELEVER: 4. klassingen Jakob Wedberg har gått ett år på Ny Krohnborg før flyttingen til Ulriken, mens Marie Wedberg og Mari Elin Chamberlain på 3. trinn har sin første skoledag her noensinne. De har ikke fått sett så mye av skolebygget ennå, men liker det de ser.
Bilde: Kristin Hauge Klemsdal
Ny start på Ny Krohnborg
EN GLEDENS DAG: Rektor Jan Ove Johansen (t.v), sammen med kommunaldirektør Anne-Marit Presterud og skolebyråd Harald Vicor Hove.
Bilde: Kristin Hauge Klemsdal
Ny start på Ny Krohnborg
FØRNØYD: Sfo-leder Monica Jacobsen er meget fornøyd med nye Ny Krohnborg skole. Skolens sfo har for tiden rundt 70 barn, og de skal ha tilhold i blant annet dette rommet.
Bilde: Kristin Hauge Klemsdal
Ny start på Ny Krohnborg Ny start på Ny Krohnborg
Ny start på Ny Krohnborg
BildeserieBildeserie
Ny start på Ny Krohnborg Ny start på Ny Krohnborg Ny start på Ny Krohnborg Ny start på Ny Krohnborg Ny start på Ny Krohnborg Ny start på Ny Krohnborg Ny start på Ny Krohnborg

Skolestart er dagen for spenning og forventninger, nye klær og kanskje også nye venner. For de nærmere 280 elevene på Ny Krohnborg er årets skolestart ekstra spennende. Mange av dem har i to år blitt busset til Ulriken skole mens deres egen nærskole har blitt ombygget og rehabilitert. Noen har sin aller første skoledag noensinne. I dag kan de alle endelig flytte inn i flotte, nye lokaler.

- Den siste tiden har det vært arbeidet på spreng for å få alt klart til skolestart. Det har vært lagt ned en kjempeinnsats fra de ansatte – ikke minst renholderne, forteller Jan Ove Johansen. For den nyansatte rektoren er dette en stor dag, og det er ikke fritt for at det kribler i magen.
- Vi gleder oss veldig. Det blir utrolig kjekt å vise elevene skolen.

- Et kjempeløft
- Vi har fått fantastisk vakre lokaler. Kombinasjonen av nytt og gammelt er fascinerende, med flotte detaljer og farger, sier sfo-leder Monica Jacobsen. Hun er født og oppvokst skolens nærområde, og har også selv vært elev der. Jacobsen mener den omfattende rehabiliteringen og ombyggingen av skolen, og satsingen på idrett og kultur, vil bety svært mye for området.

- Dette blir et kjempeløft! fastslår hun.

Samling på skoleplassen
Klokken 11.30 skjer det endelig: Alle samler seg på skoleplassen, det spilles en velkomstfanfare. Augustsolen steker over det ærverdige røde bygget som er rehabilitert tilbake til fordums prakt, og vel så det. Mange av de gamle detaljene er tatt vare på og fornyet, mens nye og moderne detaljer i blant annet glass og tre gir rommene et moderne og funksjonelt preg. Rektor Jan Ove Johansen holder tale.

- Vi har den flotteste skolen i hele Bergen. Nå skal vi fylle stedet med læring, lek, trivsel og positiv aktivitet, sier han.

Stor begeistring
Skoleledelsen i Bergen kommune, med byråd Harald Vicor Hove, er også til stede på skoleplassen, for å gratulere med "ny" skole.

- Dette prosjektet har det vært jobbet med i sju år, og det har vært pusset opp i to år. Det har vært en krevende hverdag for lærerne i flyttekasser på Ulriken. Men de har gjort en strålende jobb, og nå er de er godt rustet for oppstarten her. Og smilene deres vil smitte over på dere elever, sa Hove.

Kommunaldirektør Anne-Marit Presterud er begeistret:
- Dette har jeg gledet meg til i sju år. Det er fantastisk. Ny Krohnborg skole har så mye historie. Mye er tatt vare på, mens mye er nytt. Skolen er blitt et slott, og slik skal det også være, mener hun.

- Det er utrolig å se hvor mye som har endret seg siden førsommeren. Det er en imponerende jobb som er gjort, både av bygningsarbeidere og skolens egne folk. Selv om det fortsatt gjenstår noen småting her og der, så er det ikke noe sett i lys av dagen i dag. Ny Krohnborg har vært i veldig dårlig forfatning, og nå er dette kanskje blitt byens flotteste skole, sier byråd Harald Victor Hove.

Ute på skoleplassen har de ulike klassetrinnene samlet seg i grupper, og går inn i bygget. Mange av elevene har ikke rukket å se skolen innvendig ennå. Men forhåpentligvis er de like begeistret over resultatet som de som allerede har fått en sniktitt.

Til slutt er det tid for dagens mest nervepirrende øyeblikk, når de ferske 1. klassingene skal hilse på rektor, lærere - og i dag også skolebyråden.

Besøkte Slåtthaug og Sædalen skoler
I tillegg til Ny Krohnborg, besøkte skolebyråden også Slåtthaug og Sædalen skoler på første skoledag. På Slåtthaug skole var han sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen, i forbindelse med at det skal satses mer på valgfag i ungdomsskolen. Slåtthaug har også et prosjekt der spesielt flinke elever kan følge undervisningen på videregående skole.

På Sædalen skole er 2. byggetrinn nettopp avsluttet. Ved skolestart tar Sædalen imot rundt 40 elever fra Nattland skole, i forbindelse med at skolen rehabiliteres.

  • DEL PÅ:

Aktuelle tema

Informasjon om vedlikeholdssituasjonen i skolene

Inneklimaet i skolen

Flere skoler i Bergen har ikke godkjent inneklima på grunn av manglende vedlikehold.

Politiske saker

Følg med på hvilke saker som behandles:
Politiske saker og spørsmålsregister

Personalrommet

Aktuelt stoff for ansatte i Byrådsavdeling for barnehage og skole.

Kvalitetsportalen

Finn nøkkeltall og resultater fra din skole samlet på ett sted.
Finn nøkkeltall og resultater fra din skole samlet på ett sted.