Gå tilbake til:
Du er her:

Landås skole offisielt åpnet

Med nykomponert skolesang ble nye Landås skole høytidelig åpnet.

Nye Landås skole har elevene og de ansatte allerede tatt i bruk fra det ringte inn fra sommerferien. De offisielle åpningene kommer gjerne litt senere. Onsdag 14. september var det tid for høytidelig åpning av Bergens aller nyeste skole.

Rektor Børje Helander har nok kommet seg inn på et vis tidligere. Men nå har skolebyråd Pål Hafstad Thorsen offisielt gitt ham nøkkelkortet til Landås skole.

  • Se mange bilder fra den fargerike skolen i bildeserien til høyre

Stor dag for skolen

- Dette er en stor dag for meg. Nå skal vi se fremover. Det er et fantastisk bygg. Og vi har øvd lenge på mulighetene det nye bygget gir i de arealene som vi har hatt, sa rektor på Landås skole, Børje Helander.

Landås-rektoren har fulgt hele prosessen fra gamle Landås skole ble stengt januar 2012 til et helt nytt skolebygg nå står ferdig. Rektor var selv med da den gamle skolen ble revet for noen år tilbake. Årsaken var at det gamle bygget var i slikt forfall at de ikke kunne brukes til skoleformål. Forhistorien gikk skolebyråd Pål Hafstad Thorsen inn på da han gav rektor nøkkelkortet.

«Fra drøm til virkelighet»

- Dere har gått fra drøm til virkelighet. Det har ikke vært enkelt for verken elever og lærere. Det politiske miljøet i Bergen har fått seg en alvorlig lærepenge, sa Hafstad Thorsen og tenkte på det omfattende forfallet på kommunens skolebygg.

Mens Bergen kommune og Landås skole skal bruke det nye skolebygget, er det Sognnes skolebygg AS som er både byggherre og huseier. Byggingen av den nye skolen er gjort som et offentlig-privat samarbeid (OPS). Sognnes vil være huseier de neste 25 årene før bygget blir overdratt til kommunen.

Offentlig-privat samarbeid

- Dette er Norges fineste skolebygg. Byggingen av Landås skole har vært et fantastisk fint prosjekt å være med på. Vi er litt stolte, sa daglig leder Ove A. Sognnes i Sognnes Eiendom AS ved åpningen.

Selskapet var også med på Bergen kommunes første OPS-prosjekt, byggingen av Breimyra ungdomsskole i 1996.

Personlig for arkitekten

Den nye skolen er tegnet av arkitekt Børje Laastad. Han ble selv innskrevet på Landås skole i 1977. Fargene som møter deg på Landås skole finner du også igjen i området rundt skolen.

- Landås skole er det mest personlige prosjektet jeg noen gang har gjort. Min lokalkunnskap har jeg valgt å ha med i prosjektet. Her er det mye lokal inspirasjon, fortalte arkitekt Børje Laastad under åpningen.

Under åpningen var det også generalprøve på Landås skoles nye skolesang som er skrevet av en av skolens lærere.