Gå tilbake til:
Du er her:

160 sykkelambassadører for barn og unge

160 ansatte i barnehager og skoler er klare for å gjøre en innsats. De har vært på inspirasjonssamling om sykling og Sykkel-VM.

De nyutnevnte sykkelambassadørene skal være en ressurs og motivator for kolleger, barnehagebarn og elever. Tirsdag 14. februar var de på inspirasjonssamling. Den gikk av stabelen i et fullsatt auditorie på ADO arena. Glimt fra VM i Richmond og Doha, og Tour de France var med på å sette ambassadørene i den riktige sykkelstemningen.

Viktig å få med barn og unge

Representanter fra Sykkel VM/Bergen 2017, kommunen og sykkeleksperter var alle tydelig på hvor viktig det er å få med barn og unge i aktiviteter, både før og under arrangementet. Sykkelambassadørene fikk ideer og tips om hvordan de kan jobbe med sykkelopplæring, sykkelopplevelser og forberedelser mot Sykkel-VM.

Sykkelekspert og kommentator Johan Kaggestad lanserte ideen om at barnehagen og skolen kan velge seg et sykkellag og et land som de vil lære mer om og "adoptere".

Det er laget et helt nytt nettbasert undervisningsopplegg om sykkel som kan brukes i alle fag. www.sykkeliskolen.com har også en egen modul tilpasset barnehagene.

Sykling og aktiviteter fortsetter etter VM

- Det er fantastisk at så mange har meldt sin interesse for å være sykkelambassadør. Vi skal lage mye gøy frem mot Sykkel-VM og under arrangementet. Mye av det vi setter i gang nå skal også leve videre etter VM, sa idrettssdirektør Rune Titlestad da han åpnet samlingen. Sammen med kolleger i Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett har han tatt initiativet til å få sykkelambassadører i barnehager og skoler.

Les mer om sykkelambassadørene her.

På www.bergen.kommune.no/sykkel-vm finner du mer informasjon om hvordan arrangementet vil prege byen og program.