Gå tilbake til:
Du er her:

Vil gjøre fagarbeiderrollen mer attraktiv

Byrådet ønsker å gjøre fagarbeiderens rolle mer attraktiv. Denne uken inviterte byråd Pål Hafstad Thorsen relevante aktører og samarbeidspartnere til innspillskonferanse.

Temaet for konferansen var "Fagarbeiderens rolle i Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett. Hvordan kan Bergen kommune ta fagarbeidernes kompetanse i bruk og gjøre det mer attraktivt å være fagarbeider i Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett?"

- Uvurderlig innsats

- Det finnes mange kompetente fagarbeidere i på barnehagene, skolene og i Idrettsservice som gjør en uvurderlig innsats hver eneste dag. Vi ønsker å sikre at vi utnytter denne kompetansen til det fulle, legger til rette for faglig utvikling, og vi vil finne ut hvordan vi kan få flere til å ville bli fagarbeidere, sier byråd Pål Hafstad Thorsen.

Delte erfaringer

Innspillskonferansen som fant sted i Teatersalen i Bergen Rådhus, var bredt sammensatt av styrere, ledere, tillitsvalgte, lærlinger og fagarbeidere, i tillegg til Fjell kommune og Hordaland fylkeskommune, der man delte erfaringer med å rekruttere, beholde og utvikle fagarbeiderne.

Saken skal legges frem av byrådet til høsten.