Gå tilbake til:
Du er her:

Viste seg frem for det europeiske friidrettsforbundet

- Bergen passer perfekt for et EM i friidrett U-23, mener gjestene fra det europeiske friidrettsforbundet som denne uken har vært på besøk for å se fasilitetene.

Det europeiske friidrettsforbundet (EA) besøker denne uken Bergen for å vurdere om Bergen skal bli vertskapsby for EM i friidrett U-23 i juli 2021.
I løpet av uken har de besøkt aktuelle hoteller, sett på treningsfasiliteter, og fredag besøkte de Fana stadion som kan bli hovedarenaen for EM i 2021.

Passer perfekt

- Bergen passer perfekt for et slikt arrangement. Vi er svært glade for at Bergen har søkt, sier leder av evalueringskomiteen i EA, Karel Pilny.

Han understreker at Bergen ikke er den eneste kandidaten. I neste uke skal reisefølget videre til Kaunas i Litauen som er den andre byen som kjemper om å bli vertskapsby for mesterskapet.

Det er Norges Friidrettsforbund som søker om å arrangere mesterskapet, med støtte fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.
- Vi tror et slikt arrangement vil gi masse inspirasjon for våre utøvere, vi har allerede et godt samarbeid med fylket og kommunen, sier president Ketil Tømmernes.

Økt aktivitet og økt kompetanse

Idrettsbyråden håper at uken i Bergen har gitt mersmak for det europeiske friidrettsforbundet.

- Vi har et sterkt ønske å få dette mesterskapet til Bergen. Et slikt arrangement vil kunne gi oss og de lokale idrettslagene en enda større arrangementskompetanse. Samtidig vil det øke interessen for friidrett blant byens barn og unge og inspirere til enda mer aktivitet. Dette vil være bra både for barna og for idrettsbyen Bergen, sier Pål Hafstad Thorsen.
Også fylkeskommunen er med på laget.
- Dette vil være det første arrangementet som det nye vestlandsfylket skal stå sammen om. Interessen for friidrett er stor i Hordaland, og det er den også i Sogn og Fjordane. Et slikt mesterskap vil være bra for hele regionen, sier fylkesidrettsjef Britt Karen Spjeld.

I månedsskiftet oktober/november vil det bli klart hvilken by som får arrangementet.