Gå tilbake til:
Du er her:

Må vente på EM-avgjørelse

Bergen kommune og Norges Friidrettsforbund må smøre seg med litt tålmodighet når det gjelder tildelingen av EM i friidrett for ungdom i 2021. Det europeiske friidrettsforbundet har utsatt behandlingen til styremøte i mars 2019.

Norges Friidrettsforbund (NFIF) har søkt om å få arrangere europamesterskapet i friidrett U23 i 2021 med Bergen som vertskapsby. Nå må friidrettsforbundet og vertskapsbyen vente før den endelige avgjørelsen faller om hvor arrangementet skal være.

Møte under innendørs-EM

Styret i Det europeiske friidrettsforbundet (EA) har utsatt tildelingen av EM U23 til sitt neste styremøte, som finner sted i forbindelse med innendørs-EM i Glasgow den første helgen i mars 2019.

- Vi er den eneste arrangøren som EA forhandler med, og vi er i en god dialog med det europeiske forbundet, sier president i Norges Friidrettsforbund, Ketil Tømmernes.

- Det pågår fremdeles drøftelser rundt arrangørkontrakten, men vi har en tett dialog med Bergen kommune rundt prosessen og ser veldig frem til å komme i mål. Det at vi nå får mer tid på oss vil bare heve kvaliteten på kontrakten som vi skal inngå med det europeiske forbundet, sier Tømmernes i en felles pressemelding.

Optimistisk og spent byråd

Et enstemmig bystyre i Bergen vedtok å si ja til å være vertskapsby i april 2018. Bergen har god erfaring med store friidrettsarrangementer. Byrådet er klare til å jobbe sammen med friidrettsforbundet med å skape et godt arrangement på Fana stadion.

Foreløpig dato for arrangementet er satt er 8. til 11. juli 2021. Men det hele avhenger av hva styret i Det europeiske friidrettsforbundet lander på. Idrettsbyråden er optimistisk:

- Jeg er veldig glad for at det er god dialog mellom Norges Friidrettsforbund og det europeiske forbundet for å komme i mål med dette, sier idrettsbyråd Roger Valhammer (Ap).

- Det er ikke tvil om at dette arrangementet vil være stor stas for Bergen å kunne arrangere. Gjennom et slikt arrangement vil vi både kunne få vist frem og profilert Bergen som en mesterskapsby, inspirere våre lokale og nasjonale utøvere, men også gjøre byens barn og unge enda mer interessert i friidrett.

Idrettsbyråden er spent på hva som vil bli den endelige avgjørelsen i 2019, og ser frem til videre godt samarbeid med friidrettsmiljøet om dette.