Gå tilbake til:
Du er her:

EM-U23 i friidrett 2021 til Bergen

Bergen blir vertsby for europamesterskapet i friidrett for U23 i 2021. – Dette er strålende nyheter for Bergen og friidretten i Norge, sier idrettsbyråd Roger Valhammer.

Representanter fra Norges Friidrettsforbund og Bergen kommune var i Glasgow i dag for å presentere Bergen som kandidat til å arrangere U23 EM i 2021. Styremedlemmene i det europeiske friidrettsforbundet, EAA, likte det de så. Det er klart at Bergen og Fana stadion får arrangementet.

- Fantastisk arrangement

- Jeg er sikker på at dette blir et fantastisk arrangement. Både utøverne og tilreisende kan forvente seg en varm velkomst i Bergen. Bergenserne lar seg lett engasjere og vi gleder oss skikkelig til å være vertskapsnasjon for U23-EM, sier byråd for barnehage, skole og idrett, Roger Valhammer.

Presidenten i Norges Friidrettsforbundet, Ketil Tømmernes, var en lykkelig mann i den skotske metropolen. Bergen og Norge får endelig et internasjonalt mesterskap i friidrett.

Noe å se frem til

- Bergen og norsk friidrett har det som skal til. Vi har tusenvis av frivillige som står på hver dag for at barn og unge skal få drive med denne fantastiske idretten. Når får vi et stort prosjekt som vil inspirere hele organisasjonen. Utøvere, trenere og ledere har virkelig noe å se frem til i 2021. Nå skal vi rigge en solid organisasjon sammen med de lokale klubbene, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune, sier president Ketil Tømmernes.

Han mener tildelingen av arrangementet ikke har vært mulig uten den fantastiske støtten idretten har fått fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Støtter opp om idretten

- De vet at idretten er en av bærebjelkene i samfunnet og viser det gjennom sin støtte i hverdagen i Bergen og Hordaland, sier Tømmernes.

Et mesterskap som dette mener friidrettspresidenten vil inspirere unge utøvere og frivillige, samt bygge både kompetanse og merkevare. For Bergen er dette en mulighet til å styrke byen som internasjonal verkevare og utvikle idretts- og arrangørbyen Bergen videre. U23-EM blir det første store idrettsarrangementet i den nye regionen Vestland.