Gå tilbake til:
Du er her:

Kristianborg barnehage åpner på torsdag

På torsdag starter de første 40 barna i Kristanborg barnehage. Før helgen kunne oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit ta den første av kommunens midlertidige barnehager i øyesyn. Han ble både stolt og imponert over det han fikk se.

Kristianborg barnehage
Styrer Aina Hågensen i Kristianborg barnehage.
Bilde: Bodil Bye Stavang

- Byrådet har gjennomført en storstilt barnehagesatsning det siste året, og jeg er svært stolt over resultatet nå når jeg ser hvor flott barnehagen på Kristianborg er blitt, sier Hans-Carl Tveit.

Flott uteområde
Kristianborg barnehage består av to fine, nybygde paviljonger med et fantastisk ute- og lekeområde. Førstkommende torsdag kommer de første 40 barna til den nye barnehagen, og et meget godt kvalifisert personale står klar til å ta imot dem og foreldrene deres. Når alle barna er på plass i barnehagen, vil det være ca. 120 barn der med 14 forskjellige språk, og også blant personalet er flere nasjonaliteter representert.

Store lyse rom
Ifølge styrer Aina Hågensen er ikke alt utstyr inne på plass ennå, men det meste vil komme i løpet av dagene fremover mot torsdag. Hun og personalet gleder seg til å ta imot både barn og foreldre.

Store lyse rom med helt nytt utstyr til de forskjelligste aktiviteter står nå klar til å ta imot de mange barna som skal begynne i barnehagen, og bærer bud om et fullverdig og godt pedagogisk tilbud til de mange små som møter barnehagen for første gang.

Midlertidige barnehager
Frem mot nyåret skal kommunen også åpne fem andre midlertidige barnehager med en tilsvarende utforming som Kristianborg barnehage. Disse er Olsvik barnehage, Ytrebygda barnehage , Montana barnehage , Nygårdsparken barnehage og Storetveit barnehage. De midlertidige barnehagene er fullverdige barnehager, men vil så raskt som mulig bli erstattet med permanente plasser andre steder. Når permanente barnehagebygg er etablert andre steder, vil de midlertidige paviljongene fjernes. De midlertidige barnehagene vil ha en funksjonstid på maksimalt tre år.Utskriftsvennlig versjon >>


.