Gå tilbake til:
Du er her:

Verdensrekordforsøk på Mobilitetsuken

Gjennom uken kan du bli med på en rekke ulike aktiviteter, overraskelser og foredrag. Få oversikten her!

Reis smart. Det lønner seg

Årets tema er «Reis smart. Det lønner seg.» Dette skjer i Mobilitetsuken:

Fredag 16. september: Overraskelser på morgenkvisten og Park(erings)dag

Når startskuddet går fredag 16. september blir det blir overraskelser til gående, syklende og kollektivreisende ved Småpudden, Nonnestien og Musikkpaviljongen mellom klokken 07.30 og 09.00.

Denne fredagen vil du også kunne oppleve kunst og aktiviteter på parkeringsplasser i sentrum. På åpningsdagen er det nemlig «Parkingday» eller «Park(erings)dag. Blant annet kan du oppleve kunstnerduoen TASC Ablett & Brafield på parkeringsplassen utenfor Hordaland kunstsenter mellom klokken12.00 og 18.00.

Klokken 19.00 kan du få med deg foredraget “Social Art Practice as Lived Experience” med kurator og skribent Mary Jane Jacob på Hordaland Kunstsenter. Hun forteller om sitt omfattende arbeid med ulike sosiale kunstpraksiser. Gratis inngang.

Lørdag 17. september: Bifri dag. Opplev byen uten biler!

Denne lørdagen arrangeres Bilfri dag mellom 11.00 og 15.00 i området rundt Vaskerelven/Veiten/Øvre Ole Bullsplass. Store og små får boltre seg i bilfrie gater med masse aktiviteter og moro. Dette blir en innholdsrik familiedag!

Joachim Skjævestad har syklet trial i snart 15 år, og er kanskje Norges mest kreative og stilfulle trialsyklist. Han skal ha sykkelshow på Torgallmenningen. I tillegg blir det

  • test av el-sykler
  • hoppeslott
  • sykkelløype for barn
  • kahootquiz
  • sykkelservice

Kom gjerne syklende, det blir gratis og trygg sykkelparkering på Torgallmenningen. Alvin fra Alvin og gjengen tar også turen innom!

Se kart og informasjon om hvilke gater som stenges.

Søndag 18. september: Ta beina fatt!

Søndag 18. september er det Gådag. Å gå er gratis, miljøvennlig og godt for helsen!

Kan du noen gode snarveier i Bergen? Som gjør det kjappere å gå til skolen, å rekke bussen eller Bybanen. Del din snarvei på instagram med #snarveibergen. Da er du med i trekningen av et bygavekort til 1000 kroner. Konkurransen varer til 1. oktober. Innbyggernes beste tips om snarveier legger vi ut på bergensprogrammet.no.

Mandag 19. september: Gratis sykkelservice

Møt opp på Sletten senter, Oasen, Øyrane Torg eller Lagunen mellom klokken 1400 og 1800 og få profesjonell sykkelservice helt gratis.

Tirsdag 20. september: Kjør kollektivt

Tirsdag 20. september er det kollektivdag, og vi oppfordrer alle til å la bilen så og kjøre kollektivt til skole, jobb og ærend. Vi lover at noen av kollektivpassasjerene kan smile ekstra bredt denne dagen!

Onsdag 21. september: Bli med på verdensrekordforsøk!

Sammen med Norsk institutt for samkjøring (NIFS) gjør Bergen et verdensrekordforsøk på samkjøring onsdag 21. september. Avtal med kollegaen eller naboen og registrer deg i samkjøringsappen Carma eller HentMeg for å delta.

Bildeling og samkjøring – noe for deg? Ta turen til Litteraturhuset klokken 19.00 onsdag 21.september og hør om smartere transportvaner med samkjøring og bildeling. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Følg Mobilitetsuken på Facebook