Gå tilbake til:
Du er her:

Landås skole fikk Arkitektur- og byformingsprisen

Landås skole er et eksempel på en svært vellykket nytolkning av den opprinnelige skolen i en tett befolket bydel, mener juryen.

  • Bergen kommunes årlige Arkitekturpris skal bidra til å holde fokus på arkitektur og ikke minst gi oppmerksomhet til - og belønne - dem som yter «det lille ekstra» og kan vise til konkrete og gode resultater.
  • Bygg og anlegg som tildeles Arkitekturprisen skal i samspill med omgivelsene tilføre stedet nye kvaliteter i innhold, formgiving og materialbruk. Prosjekter som tildeles prisen skal være ferdigstilt i løpet av de siste tre årene.
  • I år deles prisen ut for sjette gang.
  • Rådet for byforming og arkitektur er jury for prisen

Landås skole er et forbilledlig eksempel på områdeutvikling, der nybygget både markerer seg som et nytt samlingspunkt for området, og vil bidra til god byutvikling i et av Bergens etablerte byutviklingsområder mener juryen, som ønsker å gi honnør til arkitekter som benytter seg av muligheten for ikke å utelukkende svare på oppdragsgiverens bestilling, men også gi nye kvaliteter til området.

- Vi er veldig glade for å vinne denne prisen, som er et resultat av et fantastisk samarbeid med byggherren. Det er også veldig godt å se at elevene trives på den nye skolen, sier Børje Laastad fra Lund og Laastad arkitekter AS.

Prisen ble delt ut på Byutviklingskonferansen 2016 i Grieghallen.