Gå tilbake til:
Du er her:

Hoppende glade for ny lekeplass på Skansen

Nye Skanseparken lekeplass byr blant annet på trampoline, klatretårn og kanskje Norges lengste sklie?

- Jeg har møtt flere voksne her oppe som har vært skuffet over at sklien har vært stengt. Det er tydelig at mange gleder seg, sier Lillian Sharma.

Hun er leder for Barnas byrom og har laget forprosjektet og skissene til Skanseparken lekeplass. LARK ved Katja Barca har stått for detaljprosjekteringen. Nå kan hun glede unge og gamle med at den lange og svingete sklien er åpen for bruk. Kun noen småjusteringer gjenstår.

- Vi har hevet starten, slik at den gir akkurat perfekt fart. En skikkelig utfordring for både store og små, sier Sharma, som tror sklien kan være Norges lengste sklie som ikke er vannsklie.

Fra Miami

Skanseparken lekeplass ligger bak Skansen brannstasjon, mot Fjellveien. Brødrene Caleb (7) og Sebastian (9) fra Miami var strålende fornøyd med lekeplassen foreldrene hadde fått anbefalt fra hotellet. En liten sklie, nedfelte trampoliner, huske og klatretårn fikk de prøve. Parken har også treningsapparat og en fin sitteplass.

- Tanken er at plassen skal være en møteplass og by på forskjellige aktiviteter, sier Sharma.

Flere ny lekeplasser

Barnas byrom har åpnet flere lekeplasser i vår, blant annet Tveiteparken lekeplass, Ibsen gate UNG, Camilla Collettsgate lekeplass, Nye Sandviken lekeplass, Hermann Gransvei lekeplass og Damsgård ballbane.

I løpet av høsten er det også byggestart og åpning på flere nye lekeplasser som Lien og Løvstakklien. Disse er utviklet i sammen med områdesatsingen.

- Elever fra Ny-Krohnborg skole har vært med å tegne ideer til lekeplassene som vi har tatt med videre, sier hun.

De vil også oppgradere Damsgård lekeplass og jobber med en helt ny møteplass og parkouranlegg for ungdom i Nordnesparken.

- Den har et helt unikt design tilpasset plassen og designet sammen med ungdommene, sier Sharma.

Se oversikt over prosjekter i Barnas byrom

Finne en lekeplass? Se kart over lekeplasser i Bergen her