Gå tilbake til:
Du er her:

Internasjonal pris til bossnettet i Bergen

Den internasjonale kommunaltekniske foreningen, IFME, har tildelt bossnettet i Bergen pris for årets internasjonale infrastrukturprosjekt. 27 ulike medlemsland konkurrerte med infrastrukturprosjekter som skaper store samfunnsøkonomiske gevinster.

Kåringen skjedde mandag kveld under verdenskonferansen for kommunalteknikk, International Federation of Municipal Engineering IFME, i Kansas City, USA.

Verdensmesterskap i kommunalteknikk

IFME sin prosjektkonkurranse er verdensmesterskapet i kommunalteknikk. Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) er medlem i verdensorganisasjonen og meldte bossnettet i Bergen på konkurransen.

Prisen for “Årets Prosjekt” deles ut for første gang i 2018 og anerkjenner et prosjekt som leverer best i forhold til samfunnsøkonomiske gevinster, servicegrad, standard og positive effekter for felleskapet. Videre er innovasjon og kreativitet i kommunalteknikk viktige kriterier.

Bergen er den første byen i verden hvor det etableres et bossnett i hele den eksisterende sentrumskjernen. Juryen vektlegger også bossnettet i Bergen sin overføringsverdi for andre kommuner og land rundt om i verden.

- En viktig anerkjennelse

- At verdens kommunaltekniske organisasjon, IFME, tildeler prisen for årets internasjonale prosjekt til bossnettet og Bergen, er en anerkjennelse av den jobben som BIR og Bergen kommune har gjort. Dette er et viktig bidrag på vår veg mot å gjøre Bergen til Norges grønneste by. Innenfor teknologi på avfallshåndtering kan vi sågar si at vi er i verdenstoppen, sier byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.