Gå tilbake til:
Du er her:

Åpnet oppgradert sykehjem på Slettebakken

Slettebakken menighets eldresenter har fått en skikkelig oppgradering når aldershjemsplasser har blitt til sykehjemsplasser og en del eksisterende sykehjemsplasser er pusset opp.

● Slettebakken menighets eldresenter ble åpnet 4. april.

● Nye Siljuslåtten sykehjem er ferdig og har i april begynt å ta inn de første pasientene. Sykehjemmet har 90 plasser og skal ha offisiell åpningsfest i slutten av april.

● I slutten av april er det også offisiell åpning av Bergen Indremisjons omsorgssenter der 38 aldershjemsplasser er omgjort til 35 omsorgssenterplasser.

Det pågår nå en storstilt standardheving i eldreomsorgen. De neste årene kommer mange nye eller rehabiliterte sykehjem. Blant annet skal aldershjem og tosengsrom avvikles og erstattes med plasser som tilfredsstiller dagens krav til standard.

Har forbedret 46 plasser

Torsdag denne uken var det åpningsmarkering for Slettebakken menighets eldresenter som tidligere bestod av 37 sykehjemsplasser og 38 aldershjemsplasser. Aldershjemsplassene er nå bygget om til 35 sykehjemsplasser. I tillegg er 11 av de eksisterende sykehjemsplassene oppgradert.

– Vi er nå i gang med et stort løft som vil gi mye bedre kvalitet på plassene i eldreomsorgen. Slettebakken menighets eldresenter er et godt eksempel på hvor bra det kan bli. Sykehjemmet har blitt virkelig flott med store terrasser som gir beboerne nærhet til idylliske Tveitevannet, sier byråd for helse og omsorg, Rebekka Ljosland.

Oppgradering

Oppgraderingen av Slettebakken menighets eldresenter koster cirka 113 millioner kroner. Husbanken gir inntil 60 millioner kroner i investeringstilskudd, og Bergen kommune betaler resten.