Gå tilbake til:
Du er her:

Ladegårdens Venner er tildelt Eldrerådets ildsjelpris

Mangeårig medlem i Ladegårdens Venner, Liv Hjorth, var både rørt og stolt da hun på vegne av foreningen mottok Eldrerådets aller første ildsjelpris.

Eldrerådets ildsjelpris er en påskjønnelse til de som viser stor interesse for og gjør en særlig innsats for å bedre eldres situasjon og levekår i Bergen. Prisen kan tildeles frivillige organisasjoner, privatpersoner og offentlige institusjoner i Bergen. Prisen deles ut for første gang i 2019.

- Dette er veldig hyggelig. Vi er en gruppe som jobber godt sammen, forteller Liv Hjorth.

Leder i Eldreårdet, Inger-Johanne Knudsen, delte ut diplom, blomster og gaver til representantene fra Ladegårdens Venner.

- Dere skal ha ros for alt dere har gjort i mange år, sa Inger-Johanne Knudsen.

Viktig for sykehjemmet

Enhetsleder på Ladegården, Kari Hamre, skryter veldig av Ladegårdens Venner.

- Dette er virkelig en fortjent. Vi er veldig glade for at Ladegårdens Venner fikk prisen. De betyr mye for sykehjemmet, forteller Hamre.

- De har i mange år vært en støtteforening som har hjulpet oss internt med arrangementer, bidratt økonomisk og de har vært pådrivere for aktiviteter vi har kunne tilby på sykehjemmet. De har vært viktige støttespillere, avslutter hun.

Man gir, og får mye tilbake

Liv Hjorth startet i foreningen da hennes mor bodde på sykehjemmet i 1996. Også etter morens bortgang fortsatte hun i foreningen. I dag ser hun ingen grunn til å slutte, og har derfor takket ja til å sitte i styret en ny periode.

- Det er mye morsomt og spennende vi har gjort opp igjennom årene. Det har vært gøy å se hva vi kan få til med mennesker som er syke, men som er veldig glade når de kan være med på våre arrangement, sier hun.

- Det er noe med å gi og få. Du får felleskapet i Ladegårdens Venner, du får gleden av å være der, annerkjennelse fra insituasjonen og blir satt pris på av beboerne, avslutter hun.

Slik blir du frivillig i Bergen

Bli frivillig innen kultur og idrett

Vil du bli en av Ladegårdens Venner?

Dette er Ladegårdens Venner

Ladegårdens Venner er en gruppe frivillige som fra 1996 har deltatt på Ladegården sykehjem ved kulturarrangement, aktiviteter og andre velferdstiltak. Gruppen har ca. 25 medlemmer.

Oppgavene består blant annet i å hente og bringe beboerne til og fra avdelingene og å være med dem under arrangementene. Foreningen organiserer "Hyggestund" for beboere og eldre i bydelen hver måned. Populær er også Ladegårdens Venners kafe med nystekte vafler, kaffe og hyggelig vertskap. Årlig bidrar foreningen på ca. 50 arrangementer. Inntekter fra arrangementene blir i sin helhet brukt til velferdstiltak for beboerne.