Gå tilbake til:
Du er her:

Tilgjengelighetsprisen til Møhlenpris oppveksttun

Nyåpnede Møhlenpris oppveksttun er tildelt Tilgjengelighetsprisen 2017 for god universell utforming.

Tilgjengelighetsprisen deles ut av Kommunalt råd for funksjonshemmede, og er en påskjønnelse for god universell utforming.

Årets pris ble tildelt Møhlenpris oppveksttun der rådet også holdt årets første møte.

Storbrann i 2014

Møhlenpris skole ble bygget i 1912 og ble rammet av en storbrann i 2014. Det nye oppveksttunet har tatt vare på den gamle bygningen, men med nye og godt utformete løsninger. I begrunnelsen for prisen legger rådet spesielt vekt på at det er imponerende at en så gammel bygning kan gjenreises og gjøres universelt tilpasset for alle brukere.

Bygget har blant annet ledelinjer og gode markeringer for synshemmede.Det er installert heiser og løfteramper for rullestol der det ikke er mulig å installere heis. Bygget har lyse og gode rom.

Takknemlig rektor

Prisen ble tatt imot av rektor Kjartan Navarsete,

I sin takketale sa Kjartan Navarsete blant annet at de er takknemlige over å ha flyttet inn i et så godt bygg, men at det nok kommer til å ta litt tid å "bo seg inn".

Terje Reinan fra Etat for utbygging (som vikarierte for prosjektleder Siv Stavseng) og arkitekt Øyvind Bugge fra ABO Plan og arkitektur var også til stede under prisutdelingen.

Terje Reinan la vekt på den gode samarbeidsprosessen (blant annet med Kommunalt råd for funksjonshemmede) som har ført til en god tilpassing av et så gammelt bygg. Og Øyvind Bugge takket for det gode samarbeidet med kommunen og med Constructa som har utført arbeidet.