Gå tilbake til:
Du er her:

Trosset varmen for Fun games 2018

Brukerne av Bergens dagsentertjeneste lot seg ikke stoppe av rekordvarme. Onsdag inntok de Fana stadion for den årlige idrettsdagen, Fun games.

Fun Games er en idrettsdag i regi av Dagsentertjenester til utviklingshemmede. Målet er å samle alle som er tilknyttet tjenesten til munter kappestrid og å skape en fellesskaps ånd på tvers av bydelene.

Faner og kamprop

Årets arrangement var det tolvte i rekken. Fun games 2018 ble innledet med den tradisjonsrike innmarsjen, med korpsmusikk fra medlemmer av Skjold Nesttun janitsjar.

– Dette er en fantastisk nydelig dag. I dag arrangerer vi Fun Games for tolvte året. Det er kjekt at alle dagsentrene stiller med egne faner og kamprop, sa enhetsleder for dagsentertjenesten, Kari Ditlefsen.

På tross av svært varmt vær hadde flere av fanebærerne kledd seg i bunad. Etter at Robin fra Eidsvåg dagsenter hadde holdt åpningsappellen, og etatsdirektør Ole-Daniel Virkesdal hadde klippet snoren, gikk gjengen i gang med øvelsene:

60-meteren, ball i bøtte, pakke ball, ball-blink, hoppeslott, sanseseil, Fun-disko, boccia, basket, straffe på mål, hinderløype for gående og rullende, potetløp og ringspill. Det tradisjonelle kappløpet “Fana-runden“ ble kortet ned til 200 meter på grunn av varmen.

SE VIDEO FRA FUN GAMES 2018:

Byens beste band

Lunsjen besto av hotdog, fiskeburger, sushi og frukt. Lunsjpausen var en god anledning til å søke litt skygge og noe å drikke, på en svært varm dag på Fana stadion. Varmen var utfordrende for mange, men partytelt, parasoller og paraplyer ga ly for den sterke solen, og en vannslange med mulighet for en nedkjølende dusj var også et kjærkommet innslag for mange varme og tørste deltakere.

Bandet til dagsentertjenesten, «Byens beste band», underholdt med god musikk. Elever fra Stend videregående og Ergoterapistudenter fra Høgskolen på Vestlandet bidro i forberedelsene og gjennomføringen av aktivitetene. Og gjerne viktigst av alt, de sørget for heiarop, jubel og god stemning til glede for ivrige deltakere.

– Førsteklasse fra ergoterapiutdanningen stiller hvert eneste år. De følger brukere og er godt forberedt. Idrettslinjen ved Stend videregående skole stiller også. De er plassert rundt på alle postene. Disse studentene er til uunnværlig hjelp for oss, sier Kari Ditlefsen.

Arrangementet ble avsluttet med utdeling av medaljer til alle deltakerne. Marius Berge fra Sandviken dagsenter sang “Ja vi elsker“.