Gå tilbake til:
Du er her:

Her blir det nye avlastningsplasser

Fredag åpnet helsebyråd Rebekka Ljosland nye Breimyra avlastning.

Den nye avlastningsboligen i Åsane gir Bergen kommune tre nye avlastningsplasser, som innebærer 1080 avlastningsdøgn.

I tillegg skal Breimyra huse de seks plassene som blir overført fra Hølbekken avlastning når denne blir lagt ned.

Funnet seg til rette

Boligen har to separate avdelinger, én med fire plasser og én med fem. Bygningen er fullstendig rehabilitert for formålet.

Så var avdelingsleder Siv Nesse også stolt.

– Jeg er veldig stolt i dag over dette flotte huset som vi har fått tilpasset våre behov. Det er stort, fint og hjemmekoselig. Det fungerer veldig godt. Fire har allerede flyttet inn. De har funnet seg veldig godt til rette i de store, fine og luftige lokalene, sier hun.

Stort hjerterom

Alle rommene har rolige farger, med grønntoner og sjøfarger. Dette for å gi minst mulig stimuli for brukerne. Funksjonalitet og brukers beste har vært i fokus da rommene ble utformet. Og slik skal det fortsatt være.

– Dette skal være en bolig med stort hjerterom. Det er en avdeling som var sårt tiltrengt, sa enhetsleder Irene Vikøren.

Byråd for helse og omsorg Rebekka Ljosland, var med på åpningen.

– Fantastisk å se så mange engasjerte ansatte. Lokalene er flotte og det er ingen tvil om at brukerne vil få gode tjenester her, sier Rebekka Ljosland.

I første omgang skal Breimyra introdusere brukerne fra Hølbekken for den nye avlastningsboligen. Deretter skal ledige døgn tildeles nye brukere.